Investeren in zonnedaken?
Verwacht rendement 4%

Onze coöperatie zet zich in om met haar leden collectieve zonnedakprojecten te realiseren. We streven naar 10 daken per jaar. Er zijn dus genoeg momenten om in te stappen. Wil je meer weten of je aanmelden als deelnemer? Stuur dan een mail naar info@duurzaamwestbetuwe.nl.


Waar zijn we momenteel mee bezig?

De afgelopen periode hebben we met 6 dakeigenaren contact gehad die met ons aan de slag willen. Inmiddels is het benodigde initiële bedrag voor deze daken (om de subsidie bij de provincie te kunnen aanvragen) voor elkaar en is het minimale aantal van 50 deelnemers ruimschoots gehaald.

Uiteindelijk hebben we ruim 300.000 euro nodig voor dit hele project. Het kan zijn dat er daken afvallen, maar er kunnen ook nog daken bijkomen. In de loop van de komende maanden weten we meer.

Zodra we zekerheid hebben dat we de subsidie krijgen, gaan we aan de slag met de realisatie. We doen dan het dakbelastings-onderzoek, regelen de opstalovereenkomst, vragen de netaansluitingen aan (dat kost ook veel tijd tegenwoordig) en we gaan de panelen aanbesteden. Onze projectleider Henk van Iterson staat te popelen. We hopen einde dit jaar de panelen te kunnen installeren.

*   Je kunt je nog steeds aanmelden om deel te nemen.
*   Inlegbedrag is voorlopig tussen de € 10 en € 10.000
*   Rendement 4%
*   Als lid van de coöperatie kun je deelnemen via 'Mijn DWB'.
    Kijk voor lid worden of deelnemen in de navigatie bovenaan op
onze homepage.

Hoe zijn we aan deze 6 daken gekomen?

In december zijn we de campagne 'grote daken gezocht' gestart en opzoek gegaan naar eigenaren met een groot dak dat ze ter beschikking willen stellen voor zonnepanelen. Daar hebben we veel positieve reacties op gekregen. Uiteindelijk bleken 6 daken geschikt, met een totaal potentieel van ca. 1.200 panelen. Met deze 6 dakeigenaren is een intentie-overeenkomst gesloten.


Hoe gaan we dit financieren?

We kunnen deze zonnedaken financieren met 20% subsidie van de provincie en 80% van onze leden. Om de subsidie zo snel mogelijk aan te kunnen vragen (anders lopen we het risico dat de pot leeg is) hebben we de eerste vijftig deelnemers/huishoudens nodig die samen minstens € 75.000 inleggen. (Inmiddels is dat gerealiseerd). We kunnen 4% rente toezeggen en een annuïtaire aflossing in 15 jaar. Hieronder zie je een voorbeeld bij een inleg van € 1.000,=.

Hoe kun je inschrijven?
Je kunt je alleen inschrijven als je lid* bent van onze coöperatie voor 10 euro per jaar. Je kunt hier lid worden. Zodra je je hebt aangemeld als lid, ontvang je de inloggegevens voor 'MijnDWB' op de homepage van www.duurzaamwestbetuwe.nl. Via 'MijnDWB' kun je onder het winkelwagentje een lening aanvragen voor elk bedrag tussen de € 10 tot € 10.000 per huishouden. Betalen hoeft nog niet. Pas ergens in het najaar als de offertes binnen zijn, zullen we je vragen om het bedrag te storten. Je kunt dan ook nog besluiten het bedrag aan te passen of je terug te trekken als je je bedacht hebt.

(*) Ben je al lid en wil je direct aangeven voor hoeveel je wilt deelnemer, Klik dan gelijk hier. Ben je je inloggevens kwijt? Stuur dan even een mailtje aan administratie@duurzaamwestbetuwe.nl.

Benodigde investering ca. € 300.000

0

Gerealiseerd

0%

van de investering binnen
Benodigd aantal deelnemers is 50

0

Gerealiseerd
4-DJI_0193

Status huidige zonnedakprojecten

Wij zijn continue opzoek naar nieuwe daken. Inmiddels zijn we ook weer in gesprek met Hermeta. Nu bij hen alles duidelijk is rondom de directiewisseling en alles wat daarmee samenhing, willen ze alsnog met een zonnedak aan de slag. Dat zou mogelijk nog dit najaar kunnen spelen. Het gaat om een project van 1300 panelen! Soms heb je een langere adem nodig.

Zonnedak Acquoy - dak van Piet Bullee:
De panelen zijn gelegd, er wordt nu gewacht op aansluiting door Liander.

Zonnedak Haaften - Burcht van Haeften:
Er zijn 220 panelen gelegd en geïnstalleerd, stroom wordt opgewekt sinds mei 2022. Binnenkort is er een link waarop te zien is wat de real-time opwek is.


Wat gebeurt er met de opgewekte stroom?

De stroom gaat naar Betuwestroom, een initiatief van de gezamenlijke coöperaties in de regio. We werken momenteel met Betuwestroom aan een nieuw stroomcontract met een lage maximum prijs, die gebaseerd is op de kostprijs van onze opwekprojecten. Je bent dan niet meer afhankelijk van de veel te hoge marktprijzen van dit moment. We hopen je daar in het najaar ook meer over te kunnen vertellen.

Vragen aan het team zonnepanelen?

Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag. Stuur een mail naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Of heb je een dak van 400m2 of groter dat je ter beschikking wilt stellen? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

 

 

Gerlach Velthoven   -  acquisitie
Hans Adams            -  subsidies en administratie
Marisca Stolp           -  communicatie en werving
Henk van Iterson     -  realisatie