Werkgroep Duurzame Mobiliteit

De werkgroep duurzame mobiliteit heeft de volgende speerpunten:

 • Het bevorderen van fietsgebruik,
 • De bereikbaarheid van de kernen met openbaar vervoer en
 • Werk maken van een gemeentelijk deelauto project,
 • Behartiging van de belangen van voetgangers

De werkgroep duurzame mobiliteit is een van de werkgroepen van  Duurzaam West Betuwe (DWB). De leden van de werkgroep, zijn lid/vrijwilliger van de Fietsersbond,  van reizigersvereniging Rover, en hebben directe contacten met ROCOV Gelderland (adviesorgaan vervoerders en de provincie Gelderland als OV-autoriteit), de afdeling mobiliteit van gemeente West Betuwe en van Regio Rivierenland. Dat betekent dat we een groot netwerk hebben waar veel kennis en kunde in aanwezig is en daar maken we graag gebruik van.

Tot nu toe hebben we een aantal leuke en praktische dingen uitgevoerd:

 • Het ontwerpen en organiseren van een duurzame fietsroute door de gemeente langs mooie duurzame plekken.
 • Een voorstel gemaakt voor een deelautoproject.
 • Een inloopochtend georganiseerd om knelpunten in de fietsinfrastructuur op te halen. De inventarisatie hiervan is aangeboden aan de gemeente en kan hen weer helpen bij het verbeteren van de fietsinfrastructuur.
 • Bij de organisatie die verantwoordelijk is voor de verbouw van station Geldermalsen hebben we gepleit voor het opnemen van een fietsverbinding in de nieuwe reizigerstunnel die de Oost en Westzijde van het station met elkaar verbindt en er is aandacht gevraagd voor een bewaakte fietsenstalling met een ruim aanbod aan OV fietsen.

En wat nog meer?

 • Op dit moment zijn we verder volop bezig om ons geluid te laten horen en te ontdekken waar we dat nog meer kunnen doen. Zodat we op de langere termijn het verschil kunnen maken op weg naar een Energieneutraal West Betuwe in 2030.
 • Ook zijn we aan het kijken of we de fietsvoorzieningen in de gemeente West Betuwe kunnen verbeteren waaronder schoolroutes en vervelende oversteken. Ook zetten we ons in voor de ontwikkeling van  snelfietsroutes naar de grote steden.
 • Doorontwikkeling van het deelautoproject!!!

Wil je meedenken of meedoen?

Wil je meedenken of meedoen in de werkgroep duurzame mobiliteit in de West Betuwe meld je dan aan via info@duurzaamwestbetuwe.nl

Heb je tips of ideeën ook die horen we graag.

Werkgroep duurzame mobiliteit DW

Peter van der Veer, Jan van Nuland, Marij Dekker en Miek Blom

 

Historisch moment voor coöperaties!

De Tweede Kamer heeft met brede steun ingestemd met de nieuwe energiewet! Op 27 maart heeft Energie Samen namens hun…

Lees verder →

Praktijkverhaal: Toekomstbestendig Wonen Lening

Je huis verduurzamen kan een flinke investering zijn. Inwoner Jaap Burggraaff uit Geldermalsen maakte daarom gebruik van de Toekomstbestendig wonen…

Lees verder →

Jubileum Repair Café

Zaterdag 27 mei is het op de kop af 5 jaar geleden dat het Repair Café in Geldermalsen zijn deuren…

Lees verder →