IVN West Betuwe

IVN West Betuwe

IVN West-Betuwe heeft drie actieve werkgroepen die activiteiten organiseren: de plantenwerkgroep, de vogelwerkgroep en de natuurgidsenwerkgroep.

De publiekswandelingen en de thema-avonden kondigen ze aan in de regionale weekbladen. Iedereen met hart voor de natuur is welkom bij hun vereniging. Weinig natuurkennis is geen belemmering; ook op andere manieren kunnen de leden bijdragen aan de verenigingsactiviteiten. Betrokkenheid en enthousiasme zorgen voor een goede sfeer en samenwerking, want uitgeleerd raken we nooit!

Het werkgebied van IVN West-Betuwe strekt zich uit over de gemeenten Tiel, Buren, Culemborg en West Betuwe. Het gebied wordt begrensd door de Waal, het Amsterdam-Rijnkanaal, de Lek, de Diefdijk tussen Everdingen en Asperen, Linge en dan via de grens met Zuid-Holland naar de Waal bij Vuren.

IVN West-Betuwe:
- verzorgt regelmatig publiekswandelingen in natuurgebieden in de West-Betuwe
- inventariseert planten en vogels in de natuurgebieden
- geeft cursussen over natuur, milieu en landschap
- verzorgt excursies op aanvraag, bijvoorbeeld voor bedrijfs- of familiedagen
- hangt vogelnestkasten op
- organiseert interessante avonden over natuur- en milieuthema’s
- doet aan natuurbescherming in de regio
- werkt samen met Stichting Duurzaam Rivierenland, Geldersch Landschap,    Staatsbosbeheer, Stroomhuis Neerijnen en gemeenten.

Voor meer informatie kun je hun website bezoeken.

Nieuws

Praktijkverhaal: Toekomstbestendig Wonen Lening

Je huis verduurzamen kan een flinke investering zijn. Inwoner Jaap Burggraaff uit Geldermalsen maakte daarom gebruik van de Toekomstbestendig wonen…

Lees verder →

Jubileum Repair Café

Zaterdag 27 mei is het op de kop af 5 jaar geleden dat het Repair Café in Geldermalsen zijn deuren…

Lees verder →

MOOI 4,6 miljoen subsidie!

Coöperatie West Betuwe heeft zich samen met een groot aantal energiecoöperaties in Nederland sterk gemaakt voor een bedrag van 4,6…

Lees verder →