IVN West Betuwe

IVN West Betuwe

IVN West-Betuwe heeft drie actieve werkgroepen die activiteiten organiseren: de plantenwerkgroep, de vogelwerkgroep en de natuurgidsenwerkgroep.

De publiekswandelingen en de thema-avonden kondigen ze aan in de regionale weekbladen. Iedereen met hart voor de natuur is welkom bij hun vereniging. Weinig natuurkennis is geen belemmering; ook op andere manieren kunnen de leden bijdragen aan de verenigingsactiviteiten. Betrokkenheid en enthousiasme zorgen voor een goede sfeer en samenwerking, want uitgeleerd raken we nooit!

Het werkgebied van IVN West-Betuwe strekt zich uit over de gemeenten Tiel, Buren, Culemborg en West Betuwe. Het gebied wordt begrensd door de Waal, het Amsterdam-Rijnkanaal, de Lek, de Diefdijk tussen Everdingen en Asperen, Linge en dan via de grens met Zuid-Holland naar de Waal bij Vuren.

IVN West-Betuwe:
- verzorgt regelmatig publiekswandelingen in natuurgebieden in de West-Betuwe
- inventariseert planten en vogels in de natuurgebieden
- geeft cursussen over natuur, milieu en landschap
- verzorgt excursies op aanvraag, bijvoorbeeld voor bedrijfs- of familiedagen
- hangt vogelnestkasten op
- organiseert interessante avonden over natuur- en milieuthema’s
- doet aan natuurbescherming in de regio
- werkt samen met Stichting Duurzaam Rivierenland, Geldersch Landschap,    Staatsbosbeheer, Stroomhuis Neerijnen en gemeenten.

Voor meer informatie kun je hun website bezoeken.

Nieuws

Waterbewust West Betuwe

Gemeente West Betuwe stimuleert haar inwoners om hun tuin watervriendelijker te maken, om zo weersextremen op te vangen. Zoals zware…

Lees verder →

Manifest Gonzend Rivierenland

Met het programma Gonzend Rivierenland wil De Fruitmotor, met steun uit de Regiodeal en samen met partners, de regio biodiverser…

Lees verder →

Win een lentetuin!

Najaar is tuintijd! Wil jij een kleurrijke tuin met veel bloemen? Ga dan dit najaar aan de slag. De herfst…

Lees verder →