Lokale stroom. Power to the People! Doe je mee?

De coöperaties in Rivierenland hebben de ambitie om zo snel mogelijk om te gaan van grijze stroom naar 100% duurzame stroom uit eigen buurt. Dat doen we in samenwerking met de groenste energieleverancier zonder winstoogmerk: om | nieuwe energie. We hebben op die manier ook invloed op de prijs. Samen met om en inwoners van Rivierenland die lokale stroom afnemen kunnen we de komende jaren onze eigen energiegemeenschap realiseren. Doe je mee? Sluit dan jouw contract af via om | nieuwe energie.

Redenen overstappen

Ook overstappen naar om | nieuwe energie

Heb jij een groen hart en vind je betaalbare, lokale energie belangrijk dan kan
om | nieuwe energie de energieleverancier voor jou zijn. Neem hier een kijkje op hun website. Door aan te geven dat je graag stroom afneemt van onze coöperatie, steun je ook nog eens onze initiatieven met een bedrag van 30 euro per jaar. Als je ook gas afneemt via om | nieuwe energie komt daar nog eens 30 euro bij.

OM energie fotobanner

Wie is om | nieuwe energie?

om | nieuwe energie is al 7 jaar op een rij het allergroenste energiecollectief van Nederland, een coöperatief energiebedrijf zonder winstoogmerk. Ontstaan vanuit betrokken burgers die hun energievoorziening weer in eigen handen wilden nemen. Om hun doel te bereiken, hebben zij zich verenigd in lokale energiecoöperaties die hun omzet teruggeven aan de deelnemers van de coöperatie en de maatschappij. Samen met 80 andere lokale energiecoöperaties door het hele land wekken ze nu al genoeg stroom op voor honderdduizenden huishoudens.

>> Je leest er hier meer over

Duurzaam West Betuwe (S)

Uniek! Bescherming tegen te hoge stroomtarieven

Dankzij ons lokale opwekprojecten (zon en wind) kunnen we inwoners van Rivierenland beschermen tegen te hoge marktprijzen. We zijn momenteel bezig met het maken van afspraken over hoe we deze regeling kunnen vormgeven. We verwachten dat we in september 2024 duidelijkheid hebben. Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

Meer over onze stip op de horizon

We participeren samen met collega energiecoöperaties in Nederland in het pilotproject Local4Local. Onder deze naam werken we de komende jaren aan lokaal, duurzaam opgewekte stroom tegen een eerlijke prijs voor iedereen. Het is de bedoeling dat die stroom op termijn (direct) geleverd kan worden aan lokale afnemers, waarbij aanbod en vraag zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd. We trekken hierin actief op met nog 5 andere coöperaties in Rivierenland.

"Ongelooflijk dat dit bestaat! Mag ik meedoen?"

Siward Zomer is directeur van Energie Samen Nederland, waarbij wij zijn aangesloten. Hij weet onze toekomstvisie heel goed te verwoorden in een inspirerend interview door de VPRO. >> Kijk het filmpje hier.

Local4Local plaatje interview

Q&A - kijk hier voor de meest gestelde vragen

Wij willen geen advies geven over contracten. Dat is altijd een persoonlijke keuze. Belangrijk is dat jij je er zelf prettig bij voelt. 

Wij waarderen het natuurlijk enorm als je de moeite wilt nemen om aan te geven dat je ons wilt steunen. Dat kun je doen door een email te sturen naar info@samenom.nl.