Nieuws over de energiemarkt & de realisatie van onze lokale Energiegemeenschap

Daltarief goedkoper dan Normaaltarief? Niet meer...

Heb jij een slimme meter en een flexibel energiecontract? Dan kun je kiezen voor een dubbeltarief voor elektriciteit. In het verleden was het daltarief altijd lager dan het normaaltarief. Maar door de grote hoeveelheid zonnepanelen die we afgelopen jaren in Nederland hebben geplaatst, is de stroom op zonnige momenten (overdag dus) goedkoper geworden. In mei en juni vorig jaar was het daltarief voor het eerst zelfs hoger dan het normaaltarief. Voor 2024.....
Lees verder >>
Dak zonnepanelen

Saldering niet afbouwen is een gemiste kans!

Salderingsregeling

Op dinsdag 13 februari heeft de eerste kamer tegen het wetsvoorstel gestemd van Rob Jetten, onze minister voor Klimaat en Energie. Dit wetsvoorstel ging over het afbouwen van de salderingsregeling in de jaren tot 2031. Dat het wetsvoorstel niet is aangenomen, heeft veel invloed op de elektriciteitsmarkt en de energierekening van consumenten met zonnepanelen.
Wij vinden het een gemiste kans en lichten dat graag toe. Je leest het hier >>

Waarom is Pauline OM?

Na 3 jaar was Pauline haar vaste energiecontract verlopen en heeft ze dat vervangen door een 1 jarig flexcontract bij om | nieuwe energie. Een flexcontract biedt de zekerheid dat energiekosten lager worden, wanneer de prijzen op de energiemarkt dalen. De energiekosten waren voor Pauline echter niet de belangrijkste reden om te kiezen voor OM nieuwe energie. Benieuwd wat Pauline beweegt?
Je leest het hier>>

Afbeelding interview eCoBuren
OM energie fotobanner