OM energie fotobanner

Waarom Pauline OM is gegaan

Pauline is met haar partner vanuit Schoonhoven verhuisd naar Ingen. Het 3 jaar vaste energie- contract is onlangs verlopen en inmiddels vervangen door een 1 jarig flexcontract bij om | nieuwe energie. Een flexcontract biedt de zekerheid dat energiekosten lager worden, wanneer de prijzen op de energiemarkt dalen. De energiekosten waren voor Pauline echter niet de belangrijkste reden om te kiezen voor OM nieuwe energie. Duurzaam leven is voor Pauline erg belangrijk. Dit vind je terug in haar dagelijks werk als projectleider Circulaire Samenleving bij Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Afbeelding interview eCoBuren

Alleen duurzaam opgewekte energie gebruiken was dan ook een belangrijk criterium bij de keuze van een energieleverancier. Via vrienden is zij gewezen op om | nieuwe energie, al jarenlang de meest groene energieleverancier van Nederland. Verder was de lokale binding met een energie coöperatie (in dit geval energie coöperatie eCoBuren) van belang.

 

De energiekosten waren voor Pauline echter niet de belangrijkste reden om te kiezen voor om | nieuwe energie. Duurzaam leven is voor Pauline erg belangrijk. Dit vind je terug in haar dagelijks werk als projectleider Circulaire Samenleving bij Natuur en Milieufederatie Utrecht. Alleen duurzaam opgewekte energie gebruiken was dan ook een belangrijk criterium bij de keuze van een energieleverancier. Via vrienden is zij gewezen op om | nieuwe energie, al jarenlang de meest groene energieleverancier van Nederland. Verder was de lokale binding met een energie coöperatie (in dit geval energie coöperatie eCoBuren) van belang.

Op het huis in Ingen (zie foto) hebben zij ook zonnepanelen. Bovendien hebben ze een eigen laadpunt voor elektrische auto‘s. Verder spannen ze zich in om zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen te realiseren.

Aan het feit dat veel energieleveranciers inmiddels een vergoeding vragen om teveel opgewekte energie terug te kunnen leveren, tilt ze niet zo zwaar. Wel vind ze het belangrijk dat dit duidelijk gecommuniceerd wordt. Het initiatief om hierover de bijeenkomst 'vragen over jouw energierekening?' te organiseren juicht ze dan ook toe en staat inmiddels in haar agenda. Overigens wordt deze bijeenkomt op 16 mei georganiseerd door de samenwerkende energiecoöperaties in de regio en om | nieuwe energie. Heb je interesse? Voor meer info en aanmelden kijk je hier >>

 

Op de vraag of Pauline een lokaal energiecontract, waarbij lokale energie geleverd wordt tegen een lokaal vastgesteld tarief, ziet zitten antwoord ze met een volledig ja. Zij wil ook graag meewerken om haar energieverbruik zo goed mogelijk af te stemmen op de momenten dat deze wordt opgewekt, bijvoorbeeld midden op de dag als de zon schijnt of als het waait. De energie die dan verbruikt wordt komt van lokale bronnen en is goedkoper dan de energie die van elders moet worden ingekocht. Belangrijk is wel de informatie vooraf! Bij Pauline en haar partner helpt het ook nog eens dat ze deels van huis uit kunnen werken. Maar toch, op termijn, hulpmiddelen om apparaten op afstand aan of uit te kunnen zetten zijn zeker van belang. Technisch moet dat kunnen.

Wil je op de hoogte gehouden worden over ontwikkelingen op de energiemarkt en waar wij ons voor inzetten als lokale coöperatie? Houd dan deze pagina in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

 

 

Local4Local - Onze stip op de horizon

Wij zetten ons in voor onze eigen, lokale energiegemeenschap, Local4Local: lokaal opgewekte stroom tegen een eerlijke prijs, voor iedereen, waarbij aanbod en vraag zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd. Doe je mee? Je leest er hier meer over >>

 

local4local_17mei23_logo-los2
Duurzaam West Betuwe (S)