OM energie fotobanner

Daltarief goedkoper dan Normaaltarief? Niet meer...

Heb jij een slimme meter en een flexibel energiecontract? Dan kun je kiezen voor een dubbeltarief voor elektriciteit. Je betaalt dan overdag van ma t/m vrij tussen 7.00 en 23.00 uur het normaaltarief. In de avonden van 23.00 en 7.00 uur en in het weekend wordt het daltarief gerekend.

Normaal gesproken was het daltarief altijd lager dan het normaaltarief. Maar door de grote hoeveelheid zonnepanelen die we afgelopen jaren in Nederland hebben geplaatst, is de stroom op zonnige momenten (overdag dus) goedkoper geworden. In mei en juni 2023 was het daltarief voor het eerst zelfs hoger dan het normaaltarief. Voor 2024 wordt zelfs verwacht dat dit van april tot en met juli het geval is. Afhankelijk van het seizoen kun je dus beter overdag of juist ‘s nachts stroom gebruiken.
Dak zonnepanelen

Dat de prijzen overdag nu lager kunnen zijn, is het positieve effect van investeren in duurzame energie. Wil jij ook lokale, duurzame energie afnemen? Dat kan via onze lokale coöperatie Duurzaam West Betuwe | om.

Wil je op de hoogte gehouden worden over ontwikkelingen op de energiemarkt en waar wij ons voor inzetten als lokale coöperatie? Houd dan deze pagina in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

Local4Local - Onze stip op de horizon

Wij zetten ons in voor onze eigen, lokale energiegemeenschap, Local4Local: lokaal opgewekte stroom tegen een eerlijke prijs, voor iedereen, waarbij aanbod en vraag zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd. Doe je mee? Je leest er hier meer over >>

 

 

local4local_17mei23_logo-los2
Hires logo DWB OM