Repair Cafe

Logo Repair Cafe

Repair Café - Weggooien, mooi niet!

Kom langs bij het Repair Café met kapotte spullen of textiel op de laatste zaterdag van de maand in Geldermalsen of de tweede woensdag van de maand in Varik/Heesselt.

Locatie Geldermalsen:
elke laatste zaterdag van de maand 11 - 15 uur
Bibliotheek De Pluk,
1de verdieping,
Rijksstraatweg 64-003
4191 SG Geldermalsen

repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl of t 06 – 1830 03 47

Locatie Varik/Heesselt:
elke 2e woensdag van de maand 14 - 16 uur
Dorpshuis Toevershof
Walgtsestraat 5
4064 CK Varik

Meer info over Repair Cafe Varik/JHeesselt vind je op de website van Dorpshuis Toevershof.

Hoe werkt het als we open zijn?
Je kunt gewoon binnenlopen, maar bij Repair Café Geldermalsen kun je je ook vooraf aanmelden door een email te sturen of te bellen. In overleg wordt er dan een tijd afgesproken. Contactgegevens vind je hier boven.

Wat kun je komen laten repareren?
Kapot textiel en kleding en allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer. Ook kun je er terecht met houten meubels, klein huisraad of kinderspeelgoed.

Wat repareren we niet?
Kapotte computers, tablets en mobiele telefoons kunnen vrijwel nooit door een vrijwilliger gerepareerd worden. Twijfel je of een bepaald product gerepareerd kan worden? Informeer dan even door een mail te sturen naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Samen met een handige vrijwilliger ga je aan de slag. Leuk en leerzaam dus. Natuurlijk kan niet gegarandeerd worden dat een kapot product altijd gerepareerd kan worden. Maar het is ook prettig om te weten of iets echt kapot is. Voor het maken van textiel, gaat het net iets anders. Vaak ik het wat lastiger om samen iets te repareren. Maar het is wel fijn als je in de buurt bent, voor als er vragen zijn.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan de reparatie, of de poging daartoe, zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor kleine vrijwillige bijdragen waarmee we bijvoorbeeld weer gereedschap kunnen aanschaffen en/of wordt voor 10 euro per jaar lid van Coöperatie Duurzaam West Betuwe.

Wil je email ontvangen dan kan je je aanmelden door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Je kan ook deze website in de gaten houden of de rubriekspagina van de gemeente in Het Kontakt editie West Betuwe.

\

Nieuws

Opvang regenwater nu eigen verantwoordelijkheid

Ga je bouwen of verbouwen? Houd er dan rekening mee dat je regenwater dat op daken, stoepjes en inritten valt…

Lees verder →

Repair Café tip van mevrouw De Liefde

Iedereen die het jaar opgeruimd wil beginnen, kan langskomen bij de handige vrijwilligers. Het is inmiddels wel bekend dat zij…

Lees verder →

Webinar ‘Ventileren’

Om je woning energiezuinig te laten zijn, is het belangrijk om te isoleren én te ventileren. Het klinkt een beetje…

Lees verder →