Repair Cafe

Logo Repair Cafe

 Repair Café - Weggooien, mooi niet!

Kom langs bij het Repair Café met kapotte spullen of textiel op de laatste zaterdag van de maand in Geldermalsen (behalve in juli wegens zomerstop) of de tweede woensdag van de maand in Varik/Heesselt (behalve in augustus wegens zomerstop).

Locatie Geldermalsen * :
elke laatste zaterdag van de maand 11 - 15 uur
Bibliotheek De Pluk,
1de verdieping,
Rijksstraatweg 64-003
4191 SG Geldermalsen

repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl of t 06 – 1830 03 47

Vooraf aanmelden verkort de wachttijd!

Locatie Varik/Heesselt:
elke 2e woensdag van de maand 14 - 16 uur
Dorpshuis Toevershof
Walgtsestraat 5
4064 CK Varik

Meer info over Repair Cafe Varik/JHeesselt vind je op de website van Dorpshuis Toevershof. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met Corine Voogt via t 06 17 35 49 05.

Het Repair Café wordt steeds drukker bezocht en dat is mooi met het oog op ons motto “Weggooien?, mooi niet!”. In Geldermalsen echter lopen de wachttijden daardoor soms behoorlijk op.  Aanmelden vooraf verkort een eventuele wachttijd. Stuur een mail naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl of bel 06 – 1830 03 47. In overleg wordt er dan een concrete tijd afgesproken, maar garanderen dat er dan helemaal geen wachttijd is kunnen we niet. Gewoon zo maar binnenlopen zonder afspraak kan ook nog steeds maar dan loop je eerder de kans lang te moeten wachten voordat je aan de beurt bent.

Wat kun je komen laten repareren?
Kapot textiel en kleding en allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer. Ook kun je er terecht met houten meubels, klein huisraad of kinderspeelgoed.

Wat repareren we niet?
Kapotte computers, tablets en mobiele telefoons kunnen vrijwel nooit door een vrijwilliger gerepareerd worden. Twijfel je of een bepaald product gerepareerd kan worden? Informeer dan even door een mail te sturen naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Samen met een handige vrijwilliger ga je aan de slag. Leuk en leerzaam dus. Natuurlijk kan niet gegarandeerd worden dat een kapot product altijd gerepareerd kan worden. Maar het is ook prettig om te weten of iets echt kapot is. Voor het maken van textiel, gaat het net iets anders. Vaak ik het wat lastiger om samen iets te repareren. Maar het is wel fijn als je in de buurt bent, voor als er vragen zijn.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan de reparatie, of de poging daartoe, zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor kleine vrijwillige bijdragen waarmee we bijvoorbeeld weer gereedschap kunnen aanschaffen en/of wordt voor 10 euro per jaar lid van Coöperatie Duurzaam West Betuwe.

Wil je email ontvangen dan kan je je aanmelden door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Je kan ook deze website in de gaten houden of de rubriekspagina van de gemeente in Het Kontakt editie West Betuwe.

Historisch moment voor coöperaties!

De Tweede Kamer heeft met brede steun ingestemd met de nieuwe energiewet! Op 27 maart heeft Energie Samen namens hun…

Lees verder →

Praktijkverhaal: Toekomstbestendig Wonen Lening

Je huis verduurzamen kan een flinke investering zijn. Inwoner Jaap Burggraaff uit Geldermalsen maakte daarom gebruik van de Toekomstbestendig wonen…

Lees verder →

Jubileum Repair Café

Zaterdag 27 mei is het op de kop af 5 jaar geleden dat het Repair Café in Geldermalsen zijn deuren…

Lees verder →