Repair Café Geldermalsen

Wanneer:
Datum: 20230325
Tijd: 11:00 - 15:00

Op zaterdag 25 maart kun je weer langskomen bij het Repair Café in De Pluk in Geldermalsen tussen 11 – 15 uur. Het is handig om vooraf een afspraak te maken. 

Mensen weten de handige vrijwilligers steeds vaker te vinden voor hun kapotte spullen of reparaties aan textiel. Daar worden we allemaal blij van. Niet alles is altijd te maken, maar wel heel veel. En het is ook fijn om te weten dat iets echt stuk is en je het zonder een bezwaard gevoel kan weggooien. Want dat doen we liever niet.

Dus heb jij nog kapotte spullen liggen, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, lamp, stofzuiger, heggenschaar, ventilator of weegschaal? Of is het lusje van je favoriete spijkerbroek losgeschoten of zit er een scheur in je broek? Kom dan gerust langs.

Vooraf aanmelden verkort de wachttijd!

Het Repair Café wordt gelukkig steeds drukker bezocht en dat is mooi met het oog op ons motto “Weggooien?, mooi niet!”. In Geldermalsen echter lopen de wachttijden soms behoorlijk op. Dat is de laatste Repair Cafés het geval geweest. Aanmelden vooraf verkort een eventuele wachttijd. Stuur een mail naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl of bel 06 – 1830 03 47. In overleg wordt er dan een concrete tijd afgesproken, maar garanderen dat er dan helemaal geen wachttijd is kunnen we niet. Gewoon zo maar binnenlopen zonder afspraak kan ook nog steeds maar dan loop je eerder de kans lang te moeten wachten voordat je aan de beurt bent.

Wat kun je komen laten repareren?
Kapot textiel en kleding en allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer. Ook kun je er terecht met houten meubels, klein huisraad of kinderspeelgoed.

Wat repareren de vrijwilligers niet?
Kapotte computers, tablets en mobiele telefoons kunnen vrijwel nooit door een vrijwilliger gerepareerd worden. Twijfel je of een bepaald product gerepareerd kan worden? Informeer dan even door een mail te sturen naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Momenteel houden we nog even afstand en zit je op afstand van de reparateur. Maar zodra het weer mogelijk is,  ga je samen met een reparateur aan de slag om kapotte spullen te repareren. Leerzaam en gezellig. Soms is er een extra onderdeel nodig, dat kan dan meteen besproken worden.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan de reparatie, of de poging daartoe, zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor kleine vrijwillige bijdragen waarmee we bijvoorbeeld weer gereedschap kunnen aanschaffen.

Draag jij de initiatieven onze coöperatie, zoals het Repair Cafe, een warm hart toe? Misschien wil je dan ook lid worden voor 10 euro per jaar? Je kunt je hier aanmelden.

Wil je email ontvangen dan kan je je aanmelden door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Je kunt ook deze website in de gaten houden of de rubriekspagina van de gemeente in Weekblad West Betuwe.

Locatie :
Bibliotheek De Pluk in Geldermalsen, 1de verdieping,
Rijksstraatweg 64-003

* Er is ook een locatie in Varik/Heesselt.
Zij zijn in principe open op elke 2e woensdagmiddag van de maand.
Meer info vind je hier.

20181027_092438009_iOS