Challenge ‘Zet ‘m op 60!’

NOG 18 FOTO'S TE GAAN 🙂

Wil je besparen op je eigen energiekosten en Coöperatie Duurzaam West Betuwe een steuntje in de rug geven? Dat kan als je meedoet aan de actie ‘Zet je cv-ketel op 60!’ die in heel Nederland wordt georganiseerd.

Bij veel mensen staat de cv-ketel het hele jaar standaard op de fabrieksinstelling van 80ºC en daarmee verbruik je onnodig veel energie. Je kan namelijk al snel 60 euro per jaar besparen door je cv-ketel eenvoudig op 60ºC te zetten. Misschien zelfs op 50º. Dat ligt er met name aan hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Het is dus meteen een mooie test voor mensen die misschien wel een warmtepomp overwegen. Deze snelle besparing scheelt in ieder geval veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort of risico op een koude douche.

We steunen deze actie, die is opgestart door Urgenda, dan ook van harte. En je kan ons, en jezelf natuurlijk, er ook een groot plezier mee doen.

Hoe werkt het:

(*)    Zoek op deze site welke cv-ketel je hebt en kijk, als het nodig is, naar een instructiefilmpje waarin
uitgelegd wordt hoe je dat bij jouw ketel voor elkaar krijgt. Handig!

(*)    Als je de CV ketel op 60ºC hebt gezet, ben jij gestart met het besparen van energiekosten.

En gun jij jouw coöperatie 2500 euro voor inspirerende activiteiten?

(*)    Maak dan voor 30 maart een foto waarop jijzelf en de display met 60ºC te zien zijn en stuur die naar marisca@duurzaamwestbetuwe.nl. Wij verzamelen alle foto's en als we 60 foto's of meer hebben ontvangen, sturen we die naar Urgenda. Daarmee maken we kans op 2500 euro die we willen gebruiken voor activiteiten zoals inspirerende filmavonden.