Webinar Omgaan met klimaatverandering

Wanneer:
Datum: 20221031
Tijd: 20:00 - 21:00

Samen met de gemeente organiseren we op maandag 31 oktober van 20 – 21 uur
het webinar ‘Omgaan met klimaatverandering en wat je zelf kunt doen’. Stedenbouwkundige en landschapsontwikkelaar Nanda Sluijsmans is een enthousiaste verteller die je weet te inspireren met aansprekende voorbeelden. 

We merken allemaal dat het klimaat verandert. De winters zijn minder koud en heftige regenbuien leiden steeds vaker tot wateroverlast. Hittestress en droogte hebben gevolgen voor de gezondheid en veiligheid en ook de land- en tuinbouw lijdt onder klimaat-verandering.

Met (kleine) aanpassingen in en om huis en tuin kan iedereen zich voorbereiden op extreme weersomstandigheden. Tijdens het webinar op 31 oktober geeft Nanda tips en voorbeelden van kleine aanpassingen die een groot effect hebben. “Het gaat om andere keuzes maken. Zo kun je door het planten van groen op de juiste plaatsen al voorkomen dat tuinen of straten blank komen te staan.”

#WaterbewustWestBetuwe

Met de campagne #WaterbewustWestBetuwe werkt de gemeente West Betuwe aan bewustwording. Onder andere door verschillende verhalen van inwoners te delen. Sommigen hebben te maken gehad met wateroverlast. Anderen bereiden zich voor op eventuele gevolgen van wateroverlast. Lees de verhalen op www.deknop.nl. Ook het webinar maakt deel uit van de campagne en kan door iedereen online worden bijgewoond.

Na afloop van het webinar kunnen deelnemers vragen stellen en het gesprek aangaan met Nanda en adviseurs van de gemeente West Betuwe.

Geldermalsen Eegje de Leeuw Oude Kapel 12
 Foto William Hoogteyling