Klimaatburgemeester stelt zich voor

Wanneer:
Datum: 20221105
Tijd: 15:00 - 17:00

De week van 31 oktober is de week van het klimaat, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Door heel Nederland vinden activiteiten plaats. Aanjagers van deze activiteiten zijn de Klimaatburgemeesters. Ook in West Betuwe.

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Zij zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om óók het klimaat te gaan helpen. Nederland telt dit jaar 165 Klimaatburgemeesters in 116 gemeentes. West Betuwe heeft zelfs twee Klimaatburgemeesters. Een daarvan is Klaas-Jan Brals uit Haaften. Hij wil graag een steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving op lokaal niveau. Hij heeft zich bij voorbeeld ingezet voor de realisatie van het collectieve zonnedak op De Burcht van Haeften waar nu 220 panelen liggen. Als bestuurslid is hij betrokken bij Coöperatie Duurzaam West Betuwe met een achterban van ruim 650 inwoners en maakt hij zich sterk voor collectieve zonnedaken in de gemeente. Klaas-Jan: “Samen energieprojecten ontwikkelen en daar lokaal de vruchten van plukken. Dat wil toch iedereen? Daar kom ik dus graag mijn bed voor uit. In 2023 krijgen zonnedakprojecten mijn volle aandacht. Ik heb er enorm veel zin, er is nog zoveel potentie.”.

Op zaterdag 5 november stelt  Klaas-Jan zich voor aan geïnteresseerde inwoners die meer willen weten over duurzaam wonen & leven in onze gemeente. In de Burcht van Haaften kan je gewoon binnenlopen van 15 – 17   uur om kennis te maken met Klaas-Jan zelf en duurzame initiatieven in onze gemeente.

Wil je meer weten over investeren in duurzame projecten, hoe je jouw dak kunt verhuren voor zonnepanelenprojecten, hoe het Energieloket West Betuwe kan ondersteunen bij het verduurzamen van jouw woning of wat de activiteiten zijn van Coöperatie Duurzaam West Betuwe? Loop dan langs met al jouw vragen. De koffie staat klaar.

KBurgmeeester 2