Inspiratieochtend : meer biodiversiteit op eigen erf

Wanneer:
Datum: 20210911
Tijd: 09:30 - 12:30

Doe inspiratie op over biodiversiteit in Opijnen en Haaften

Wil je meer vogels, wilde bijen, vlinders en amfibieën op en rond jouw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert op zaterdag 11 september in Haaften en op vrijdag 24 september in Opijnen een inspiratieochtend over biodiversiteit voor inwoners van de gemeente West Betuwe. Deelnemers zien op een prachtig erf inspirerende voorbeelden hoe ze hun tuin of erf aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als bloemrijk grasland, heggen, knotbomen en poelen in het belang van allerlei dieren. Er zijn geen kosten aan verbonden en er zijn nog een aantal plekken vrij.

Aanmelden kan via een aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl/inspiratie-opijnen-haaften.


Holle braamstengels prima nestplek voor wilde bijen

Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kun je bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Wil je iets doen voor hommels? Een hoop stenen die je langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek. Wist je dat een takkenhoop op een plekje achteraf van levensbelang kan zijn, bijvoorbeeld voor jonge vogels die het nest hebben verlaten maar nog niet goed kunnen vliegen? Onmisbaar voor tuinen met katten. Op de inspiratieochtend krijg je meer tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan!


Praktische info

De ochtend start om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Je kunt je aanmelden via een aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl/inspiratie-opijnen-haaften. Aanvullende praktische informatie ontvang je uiterlijk een week van te voren.

 

Provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe financieren deze cursus.

Foto van Peter Eekelder