Kinderen krijgen bandenplakles

Workshop Banden Plakken Inspireert leerlingen om zelf Fietsen te Repareren

Op basisschool D’n Bogerd in Geldermalsen hebben de leerlingen van groep 7 en 8 iets nieuws geleerd: hoe je zelf een fietsband plakt! Onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers van het Repair Café leerden de kinderen tijdens een speciale workshop alle kneepjes van het vak. Met fietsen, geregeld door de gemeente, konden ze volop oefenen op echte lekke banden.

Wethouder Joke Vrouwerff kwam zelf een kijkje nemen bij de workshop en was onder de indruk: “Dit is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel leerzaam. Het is geweldig om te zien hoe kinderen op jonge leeftijd vaardigheden opdoen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Bovendien stimuleert het hen om hun handen te gebruiken en problemen zelfstandig op te lossen. Ik hoop dat dit mooie initiatief verder verspreid wordt, en dat meer scholen deze workshop gaan aanbieden.”

Na afloop ontvingen de kinderen trots hun welverdiende diploma, als bewijs van hun nieuwverworven vaardigheden. De glimlach op hun gezichten sprak boekdelen: ze kunnen voortaan zelf hun fietsband plakken!

Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen lokale vrijwilligers en de gemeente om praktische vaardigheden te stimuleren bij jongeren. Het Repair Café speelt hierin een sleutelrol door hun expertise te delen en de kinderen met veel enthousiasme te begeleiden.

Oproep aan andere scholen
We nodigen scholen in de regio van harte uit om deze workshop ook bij hen op school te organiseren. Geïnteresseerde scholen kunnen contact opnemen via marisca@duurzaamwestbetuwe.nl. Een waardevolle kans om leerlingen op een speelse manier te leren hun handen uit de mouwen te steken!

Samen zorgen we ervoor dat de fiets blijft rijden, zonder lekke banden!

IMG_4970