Werkgroep Duurzame Mobiliteit opgericht

Wil je je stem laten horen op het gebied van duurzame mobiliteit in onze gemeente?

Sluit je dan aan bij de werkgroep Duurzame Mobiliteit die is opgericht door Peter van der Veer en Miek Blom omdat zij dit onderwerp op de kaart willen zetten in de gemeente West Betuwe.

Naast het stimuleren van individuele duurzame mobiliteitsoplossingen is het ook het doel van de werkgroep om invloed uit te oefenen op overheden, openbaar vervoerbedrijven, energie bedrijven en andere organisaties om te komen tot optimale randvoorwaarden.

Zo  is er de wens voor een  bewaakte fietsenstalling bij het station van Geldermalsen, meer huurfietsen,  deelauto’s en veilige fietspaden. Ook zou er een goede regeling moeten komen voor het aanvragen van oplaadpalen voor elektrische auto’s in de hele gemeente.

Het is de intentie van de werkgroep om samen te gaan werken met Rover (vereniging van reizigers in het Openbaar Vervoer), de Fietsersbond, verenigingen voor voetgangersbelangen en gebruikers van deelauto’s, en elektrische vervoermiddelen et cetera.

Wil je een avond meepraten en je wellicht aansluiten bij de werkgroep of heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje naar Marisca Stolp via marisca@11duurzaam.nl

 

Duurzame Mobiliteit blauw bord