Tweedehands Kledingmarkt bij De Knop

De tweedehands kledingmarkt in De Knop was een groot succes.

Tijdens de workshop Duurzame Kleding die eerder dit jaar heeft plaatsgevonden, hebben we geleerd hoe complex de keten van de kledingindustrie is. Na de olie-industrie is de kledingbranche de meest vervuilende industrie in de wereld. Het is ook nog steeds een grote uitdaging om zowel milieuvriendelijke kleding te produceren, als de arbeidsomstandigheden in die industrietak te verbeteren.

Een manier om bewust met kleding om te gaan is om tweedehands kleding te kopen. Daarmee verleng je de levensduur van vaak nog zeer mooie stukken en bespaar je extra CO2-uitstoot.

Conny Coenraats-Steins weet er alles van en heeft niet voor niets haar 2ehands kledingboetiek ‘Uit de Kast’ opgericht. Helaas is het niet mogelijk om haar boetiek voort te zetten omdat er geen betaalbare ruimte in het centrum van Geldermalsen beschikbaar is. Zij gaat zich nu op een andere manier met duurzame kleding bezig houden.

Gelukkig voor ons en al haar trouwe fans organiseerde zij wel een tweedehands kledingmarkt bij De Knop op  zaterdag 13 oktober. Het was fantastisch  weer voor  de tijd van het jaar dus de markt kon buiten op het terras plaatsvinden.

De collectie bestond grotendeels uit mooie tweedehands dameskleding, tassen, schoenen en sjaals. Alle items waren vriendelijk geprijsd. Ook waren er dit keer kussens die gemaakt zijn van gebruikte jeans en herenoverhemden.

De koffie stond zoals gebruikelijk klaar en de energie coaches waren aanwezig voor iedereen die gebruik wilde maken van de mogelijkheid om onafhankelijk en gratis advies  te krijgen over duurzaam wonen. Zij gaven graag antwoord op vragen zoals: Moet ik nu wel of geen zonnepanelen aanschaffen of kan ik beter beginnen met isoleren, welke subsidiemogelijkheden zijn er en waar let ik op bij het zoeken naar een betrouwbare installateur?

Direct naast De Knop bevindt zich Sociaal Restaurant Harten Inn. Speciaal voor deze dag hadden zij verschillende aanbiedingen voor bezoekers van de kledingmarkt.

Al met al waren er genoeg redenen om even langs te lopen.
We hopen dat Conny in de toekomst nog tijd heeft om af en toe een markt te organiseren.

 

bargain-blouse-bright-1078958