Samen droomhuis bouwen?

Samen met andere leden misschien jouw eigen droomhuis bouwen? Waarom niet. Denk aan een groepswooncomplex voor alle leeftijden, energiepositief voor de buurt op basis van de postcoderoos, gezamenlijke moestuin aan de overkant bij Bart Willems, elektrische boodschappenvoorziening richting centrum Geldermalsen, et cetera. We kunnen samen intekenen. Dat moet dan voor 15 februari. Interesse? Stuur een mail naar info@duurzaamwestbetuwe.nl voor 25 januari 2021.

Je kan je ook als individu aanmelden. Dat moet al voor 15 januari.

Achtergrondinformatie over dit project:

Veel mensen zoeken een huis. Tegelijkertijd staan veel (oude) gebouwen leeg. Provincie Gelderland wil hier met de challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’ verandering in brengen.

Het biedt groepen mensen de kans om op een bijzonder plek nieuwe woningen te realiseren. De gemeente West Betuwe doet ook mee. Het gaat om de locatie van de voormalige basisschool aan de Groeneweg in Buurmalsen.

Wethouder Wonen Sietske Klein – de Jong zegt erover: “Ik ben blij dat we mee mogen doen aan deze challenge. Deze plek is één van de zeven geselecteerde locaties in Gelderland. De oude basisschool in Buurmalsen staat al een tijdje leeg. Op deze manier komt er een nieuwe bestemming. Dat voorziet in de woningbehoefte van de kern. Een win-winsituatie. We zijn benieuwd naar de creatieve ideeën en plannen voor deze bijzondere locatie. Op een aantal uitgangspunten na, is er veel ruimte voor de invulling. Kortom: verras ons!”

De challenge

Het is een bijzondere challenge die leegstaande gebouwen en woningzoekenden koppelt. Zo zorgen we samen voor extra betaalbare woningen, minder leegstand en duurzame kernen. Een groep gaat onder begeleiding van professionals nieuwe huizen realiseren aan de Groeneweg in Buurmalsen. Daar staat nu de oude basisschool. Dit leegstaande pand verdwijnt en daar komen ongeveer 12 tot 15 nieuwe betaalbare woningen. De groep ontwikkelt de plannen. Er kunnen binnen het project meerdere groepen aan de slag. De gemeente geeft diverse uitgangspunten en richtlijnen mee.

Aanmelden

Meedoen kan op twee manieren. Zowel als individu of als groep. We verwachten van geïnteresseerden een plan. Daarin ziet de gemeente graag meer over de ideeën, zoals een beschrijving en een plattegrond. De vorm laten we los. Dat kan bijvoorbeeld in tekst, een tekening, moodboard of filmpje. Dat is aan de creativiteit van de inschrijvers. Het indienen van plannen kan tussen 15 januari en 15 februari via www.westbetuwe.nl/challengebuurmalsen. Individuen kunnen zich vóór 15 januari alvast aanmelden. Zij haken vervolgens bij de groep aan. Of vormen met anderen een groep. Zij maken daarna samen een plan.

Meer informatie online

Alle informatie over het project staat op de website van de gemeente. Kijk hiervoor op www.westbetuwe.nl/challengebuurmalsen. Daar vindt u onder andere de exacte uitleg over het plan en de beoordelingscriteria. Ook vindt u daar allerlei achtergrondinformatie. Dit kunt u gebruiken om uw plan vorm te geven.

Droomhuis Buurmalsen