Repair Café tip van mevrouw De Liefde

Iedereen die het jaar opgeruimd wil beginnen, kan langskomen bij de handige vrijwilligers. Het is inmiddels wel bekend dat zij kunnen helpen met het maken van kapotte huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, koffiezetapparaat of strijkijzer. En dat kapot gereedschap, textiel en kleding ook van harte welkom zijn, maar er zijn dingen waar je zelf niet snel aan denkt. Dat herkent mevrouw De Liefde uit Tricht wel. Ze is blij dat ze zelf wel langs is gegaan met een ongewone reparatie.

Wie weet levert haar verhaal de nodige inspiratie op: “Jaren geleden heb ik op een vakantie twee houten beeldjes gekocht” vertelt ze. “Een paar maanden geleden is er een gevallen en precies op het smalste stuk gebroken. Echt heel lelijk gebroken, eigenlijk versplinterd. Ik heb geprobeerd het te lijmen, maar dat is niet gelukt. Nu had ik al een paar in de krant gelezen over het Repair Café. Dus ik ging er met mijn beeldjes naartoe. Gelukkig konden ze mij helpen, maar het bleek geen makkelijke klus. Uiteindelijk heeft een handige vrijwilliger een stukje hout afgezaagd en er gaatjes in geboord, waarna er een schroef ingedraaid kon worden.”

Mevrouw De Liefde is duidelijk in haar sas. Enthousiast praat ze verder: “Het beeldje kan nu weer staan. Daar was ik heel blij mee. Zelf heb ik het bijgewerkt met kneedbaar hout, een paar dagen laten drogen en toen bijgekleurd. Het beeldje is nu weer als nieuw. Het is dus zeer zeker de moeite waard om eens langs te gaan voor kleine reparaties die je zelf niet voor elkaar krijgt of waar je zelf niet zo snel aan denkt, zoals mijn beeldje. Ze staan nu weer mooi bij elkaar, dankzij het Repair Café.”

Het Repair Café vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats. Bezoek voor meer info over wat het Repair Cafe maakt en niet maakt, openingstijden of het maken van een afspraak de website www.duurzaamwestbetuwe.nl

Afb mevr De Liefde