Repair Cafe Geldermalsen

Logo Repair Cafe

Weggooien is zonde!

Elke laatste zaterdag van de maand is iedereen welkom bij ons Repair Cafe om kapotte spulletjes zoals huishoudelijke apparaten, huisraad of speelgoed een langer leven te geven. Zo besparen we op grondstoffen, vervoer en afval. Bovendien is het heel leuk om samen met iemand die er kijk op heeft een apparaat te leren repareren. Met wat koffie en thee bij de hand is het elke keer een gezellig dag.

Op 26 september en de zaterdagen daarna zijn we weer open van 11.00 - 15.00 uur:

  • zaterdag 26 september
  • zaterdag 31 oktober
  • zaterdag 28 november
  • zaterdag 26 december

Je kan je spullen brengen op afspraak.

Aanmelden kan in overleg door een mail te sturen naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl
of door te bellen met Kees van Zandwijk op t 06 - 1830 03 47.

We zullen het Repair Cafe anders inrichten dan men van ons is gewend. Over hoe we dat precies doen informeren we je graag. We kunnen je via fb en een email op de hoogte houden. Wil je email ontvangen dan kan je je aanmelden door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Je kan ook deze website in de gaten houden.

Wat kun je komen laten repareren?
Gewassen textiel en kleding en allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer. Ook kun je er terecht met houten meubels, klein huisraad of kinderspeelgoed.

Wat repareren we niet?
In verband met de corona-situatie repareren we ook geen ongewassen textiel of spullen in die bedoeld zijn voor persoonlijke hygiëne zoals elektrische tandenborstels en scheerapparaten.

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Je gaat samen met een reparateur aan de slag om je product  te repareren. Natuurlijk kan niet gegarandeerd worden dat je kapotte product altijd gerepareerd wordt.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan de reparatie, of de poging daartoe, zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor kleine vrijwillige bijdragen waarmee we bijvoorbeeld weer gereedschap kunnen aanschaffen.

Locatie :
Bibliotheek De Pluk in Geldermalsen, 2de verdieping,
Rijksstraatweg 64-003

 

Nieuws

Filmavond Planet of the Humans

De vertoning van de docufilm Planet of the Humans werd goed bezocht 30 juni. Wel bijzonder om met zo weinig…

Lees verder →

Subsidie regenwateropvang gestopt

De afgelopen periode hebben heel veel mensen gebruik gemaakt van de subsidieregeling van Waterschap Rivierenland om maatregelen te treffen waarmee…

Lees verder →

Open brief aan de gemeenteraad

Waarom een integrale visie op duurzame energie niet zonder die 0,4% van onze landbouwgrond kan. Geachte gemeenteraad, Binnenkort staat het…

Lees verder →