Boomfeestdag bij Voedselbos Lingehout

Het was een gezellige middag bij Voedselbos Lingehout op 10 november in Geldermalsen. Jong en oud kwamen langs om deel te nemen aan diverse activiteiten en te proeven van het lekkers dat verzorgd werd door Puur Betuws. IVN was betrokken bij de rondleidingen, er kon worden deelgenomen aan allerlei spelletjes en natuurlijk kon men met de schop aan de slag om struiken te planten.Om 15.00 uur was het tijd voor het officiële moment en plantte wethouder Sietske Klein-de Jong, samen met 100ste deelnemer Leo de Graaf, symbolisch de eerste boom. Een moment waar al jaren naartoe was geleefd door een handjevol enthousiaste leden van Betuwewind.Op 1 januari 2022 gaat Voedselbos Lingehout officieel van start. Dan gaat de pacht-overeenkomst voor 30 jaar in, en wordt er gestart met de aanleg en inrichting van het terrein van 11 hectare, samen met partners Stichting Voedselbosbouw Nederland en Fruitzforlife.

Het voedselbosteam is super trots. Ze hopen dat binnenkort de laatste benodigde deelnemers zich aanmelden. Kartrekker Gerdien Dijkstra: “Er is ruimte voor circa 150 deelnemers, de zogeheten ‘mede-eigenaren’. Inmiddels zijn er al ruim 100, maar er is dus nog plek. Aanmelden kan via de website van Betuwewind. De inleg is 950 euro per persoon/huishouden. Daarmee wordt de aanleg en inrichting mogelijk gemaakt, en mogen deelnemers later een oogstpakket afnemen tegen gereduceerd tarief. De oogst zal bestaan uit diverse groenten, kruiden, bessen en noten, maar ook uit verwerkte producten zoals sap en jam. In 2022 wordt er gewerkt aan de inrichting en aanplant van het voedselbos en de bijbehorende biologische moestuin. Najaar 2022 wordt de eerste oogst verwacht uit moestuin en de bestaande boomgaard, vanaf 2026 komt er ook oogst uit het voedselbos.

Ook als je geen deelnemer wilt worden, kun je betrokken zijn bij het voedselbos. Je kunt bijvoorbeeld meehelpen met de aanleg, onderhoud en oogst of het organiseren van -educatieve- activiteiten. Iedereen uit West Betuwe en omgeving is welkom om deel te nemen aan de activiteiten zoals workshops die we gaan organiseren.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de vorderingen rondom het voedselbos of je aanmelden als ‘mede-eigenaar’? Kijk dan op  www.betuwewind.nl/voedselbos

Boomfeestdag met Sietske Klein-de Jong