Zorgen om het klimaat?

Wanneer:
Datum: 20230209
Tijd: 20:00 -

Maak je je zorgen om klimaatverandering? Vraag je je wel eens af wat het nut is van alle duurzame acties die je doet? Voel je je wel eens machteloos?

Op donderdagavond 9 februari om 20.00 uur organiseren we in De Knop in Geldermalsen een avond voor mensen die met elkaar hun zorgen willen delen over het klimaat en hoe zij daarmee omgaan. Verder gaan we samen opzoek naar de lichtpuntjes zodat je lichter naar huis gaat, dan dat je gekomen bent. 

De problemen rondom het klimaat zijn niet mis. De kranten staan er vol mee en buiten zien we dat de wereld verandert. Intussen doen veel mensen hun best duurzamer te leven. Ze eten geen of minder vlees, mijden het vliegtuig, scheiden afval, pakken zoveel mogelijk de trein en kopen minder spullen. Maar als je dan leest over grote bedrijven die overal mee weg lijken te komen, dan kan de moed je in de schoenen zinken. Sommigen spreken zelfs over een klimaatdepressie.

Initiatiefnemers Tom Bijnagte, Elian Goeman en Mara Francken maken dit soort gevoelens graag bespreekbaar. Tom organiseerde al eens een klimaatgesprek en op 9 februari doen we dat weer. In een veilige setting met een kleine groep kun je openhartig met elkaar in gesprek. Reflecteren op de eigen zorgen over het klimaat en alles wat daarmee samenhangt. Ook is er ruimte om tips, ervaringen en inzichten te delen.

We maken er een interactieve bijeenkomst van. Iedereen is welkom, maar we vinden het belangrijk dat de groep niet te groot is. Mocht er veel belangstelling zijn, dan organiseren we op een ander moment gewoon nog een avond.

Hema