Wandeling ‘winterbloeiers’

Wanneer:
Datum: 20221230
Tijd: 14:00 -

Op zoek naar winterbloeiers. Ga je mee?

Net als voorgaande jaren doet de Plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe dit jaar weer mee aan de jaarlijkse Eindejaars Plantenjacht. Op vrijdag 30 december gaan ze op zoek naar bloeiende planten op Landgoed Waardenburg en Neerijnen.

Deze Eindejaars Plantenjacht is een initiatief van de landelijke organisatie FLORON. Zij organiseren deze plantenjacht dit jaar voor de achtste maal in een, voor de meeste mensen bijzondere periode, namelijk midden in de winter. Reden is dat ze benieuwd zijn hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Daar is nog niet heel veel over bekend, omdat de meeste mensen alleen in het voorjaar en de zomer naar planten kijken.

FLORON verwacht deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken. Of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit, kun je ook de eerste voorjaarsbloeiers al vinden.

Zin om mee te gaan?

  • Vrijdag 30 december om 14.00 uur.
  • Landgoed Waardenburg en Neerijnen.
  • Meld je aan via pwg@ivnwestbetuwe.nl.
    Je krijgt dan tijdig informatie  over de exacte locatie.
Winterbloeier geel