Voedselbossen; hobby of economisch alternatief?

Wanneer:
Datum: 20181005
Tijd: 20:00 - 22:00

Op vrijdag 5 oktober om 20 uur in De Knop komt Wouter van Eck, ontwerper en exploitant van voedselbossen vertellen hoe hij dat allemaal doet. De toegang is gratis, maar bezoekers worden uitgenodigd iets mee te brengen van hun eigen oogst van dit moment. Om te laten proeven!

Wouter van Eck is ontwerper van voedselbossen en legde zelf een voedselbos in Groesbeek aan.

Een voedselbos is een ecosysteem dat zichzelf in stand houdt. De bomen en planten zijn zo gekozen dat ze elkaar in balans houden en samen een vruchtbare bodem bevorderen. Ook zijn de soorten zo gekozen dat er een grote variëteit aan voedsel groeit. Een oogstbos dus.

Wouter van Eck: ‘Ik ben een luie boer, ik kan in een halve dag per week mijn bedrijf in stand houden en ik maak geen kosten voor bespuitingen, bemesting, snoeien, beregenen etc.’. En de oogst is goed. Per hectare kan er minstens zoveel geoogst worden als op een traditionele akker.

Betuwewind heeft een herplantingsverplichting voor gekapte bomen in het windpark bij Knooppunt Deil. Zij wil onderzoeken of een voedselbos hier een goede toepassing voor is. Naast de herplaningsverplichting zal voor elk lid van de coöperatie een extra boom worden teruggeplant. Nieuwe leden kunnen nog tot 15 oktober inschrijven en mee investeren in het windpark.

'Oogst uit voedselbos Ketelbroek'