Veilig op de fiets van A naar B

Wanneer:
Datum: 20200125
Tijd: 13:30 - 15:30

Hoe komen je kinderen veilig op school? En hoe fiets je veilig, snel en comfortabel naar je werk, de winkels of andere voorzieningen? De Fietsersbond nodigt alle inwoners van West Betuwe die daar ideeën over hebben uit om op zaterdag 25 januari tussen 13.30 en 15.30 uur binnen te lopen bij De Knop in Geldermalsen.

In West Betuwe  kost het je minsten 1,5 uur om van de ene naar de andere kant van de gemeente, met 26 kernen te fietsen. Het gaat wel sneller dan met het openbaar vervoer, want daarmee  zou het je 2,5 uur kosten. Goede en veilige fietspaden zijn dus belangrijk. Met name naar plaatsen zoals Tiel, Culemborg, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam en Buren. Toegangswegen en fietsvoorzieningen bij Station Geldermalsen zijn andere aandachtspunten van de Fietsersbond.

De gemeente ontwikkelt momenteel een mobiliteitsvisie. Dit is dus het moment om de wensen van inwoners in te brengen. Iedereen die plannen of ergernissen heeft over hun fietssituatie kunnen 25 januari langskomen om hun stem te laten horen en ideeën uit te wisselen. De Fietsersbond en de werkgroep Duurzame Mobiliteit van de coöperatie 11duurzaam verzamelen deze middag alle informatie en brengt die in bij de gemeentelijke besprekingen.

Dus denk mee en loop even binnen bij De Knop op 25 januari.

Peter op speedbike