Open Energiedag

Wanneer:
Datum: 20220917
Tijd: 11:00 - 15:00

Tijdens de Open Energiedag openen in heel Nederland duurzame energieprojecten de deuren om bezoekers kennis te laten maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. 

Betuwewind doet samen met de Avri mee aan deze dag. Tussen 11 – 15 uur kan iedereen het zonneveld en de windmolens bezoeken en zijn er bestuursleden aanwezig die er graag alles over vertellen*. Ook kun je die dag kennis maken met een laadpleinconcept en hoe die ingezet kan worden ten behoeve van grondverzet met elektrisch oplaadbare graafmachines. Voor een goede kop koffie/thee met iets lekkers erbij wordt natuurlijk gezorgd.

Oogstfeest Voedselbos Lingehout

Je kunt de Open Energiedag goed combineren met een bezoek aan het eerste Oogstfeest van Voedselbos Lingehout aan de Tielerweg in Geldermalsen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je dit smakelijke feest meevieren. Het belooft een gezellige dag te worden met oogst uit eigen moestuin en boomgaard, veel informatie over het voedselbos, workshops en rondleidingen en lekkere producten van verschillende partners.

=======================================================================


(*)   ‘Samen werken aan een schoon Rivierenland’

Bovenop de voormalige stortplaats op het Avri terrein is een zonnepark en windpark gerealiseerd. Avri Solar B.V. heeft hier in 2018 het grootste zonnepark van Gelderland aangelegd. In totaal 12 hectare die 3.000 huishoudens van stroom voorzien.

Windpark Avri
 is gebouwd door Betuwewind, de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe. Het park bestaat uit 3 windmolens. Eén bovenop de afvalberg en twee aan weerszijden. Voor de bouw van de molen op de afvalberg is techniek uit de offshore-industrie gebruikt. Dit is nog niet eerder in Nederland vertoond. Windpark Avri is sinds begin 2020 operationeel en wekt groene stroom op voor circa 10.000 huishoudens.

Betuwewind_OpenEnergieDag_facebookafbeelding_1200x630_DEF