Lezing Remco Daalder

Wanneer:
Datum: 20230301
Tijd: 20:00 -

Lezing van bioloog en enthousiast vogelaar Remco Daalder

Hij besloot dat hij voor zijn zestigste verjaardag ten minste duizend vogelsoorten moest hebben gezien. Het resultaat is een vermakelijk boek over een wel erg vreemd type: de soortenjager. De Vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe heeft Remco Daalder uitgenodigd om te komen vertellen over zijn belevenissen als bioloog en vogelaar.

Een echte soortenjager is hij zelf niet geworden. Die competitie, dat zat er niet in. “Maar die momenten blijven komen. In Panama stonden we om half zes op, dan zat ik met een kop koffie op mijn balkonnetje en voelde de spanning: ik ga fantastische dingen zien vandaag. Die knallende kleuren, dat je adem ervan stokt en je mond open staat, te mooi om waar te zijn. Maar laatst zag ik op Texel weer een pimpelmeesmannetje met kuif in voorjaarsblauw. Dat heb ik honderdduizend keer gezien, maar het blijft prachtig. De wereld is mooi,” aldus Remco.

Remco Daalder is bioloog en schrijver. Hij was toeristisch projectleider en had een bureau voor waterplantenonderzoek. Hij was 25 jaar in dienst van de gemeente Amsterdam, eerst als beheerder van het Amsterdamse Bos, later als stadsecoloog. Met zijn boek De gierzwaluw won hij in 2014 de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek.Hij schreef ook Baltsen tussen baksteen (2003), Stadse beesten (2005), Grafherrie (roman, 2008), Natuurlijk Amsterdam (wandelgids, 2012), Het Amsterdamse beestenboek (2015), De meerkoet (2017) en De soortenjager (2022).

Praktische informatie

  • De lezing is op woensdag 1 maart, om 20.00 uur.
  • Locatie: Het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
  • De toegang, inclusief koffie/thee, is € 6,00 en voor IVN-leden gratis.
Remco Daalder