Lezing over Bevers

Wanneer:
Datum: 20240321
Tijd: 20:15 -

Op donderdag 21 maart geeft beverspecialist Willy de Koning een lezing over de bevers in Het Stroomhuis in Neerijnen. Iedereen is welkom.

Begin 19e eeuw is de bever in Nederland uitgestorven. Omdat het dier in ons waterrijke land thuishoort en positief bijdraagt aan de biodiversiteit, is de bever in 1988 weer in Nederland uitgezet. Eerst nam het aantal bevers langzaam toe. Sinds 2011 is de populatie flink gegroeid. Bevers komen nu in bijna alle provincies voor.

Ook in ons rivierengebied zien we volop hun knaagsporen, glijbanen en soms een beverburcht. Al zien we het dier zelf niet zo vaak. Waar en hoe leeft een bever? Wat eten ze? Wat is hun invloed op de omgeving? Willy de Koning volgt al vele jaren de bevers in Limburg. Ze filmt ze en werkte mee aan de bioscoopfilm “Holland, Natuur in de Delta”. Ze schrijft erover in onder meer “Gewilde Dieren” over de herintroducties in Nederland. Ze geeft presentaties en wordt vaak om haar mening of advies gevraagd door onder meer waterschappen, natuurorganisaties en overheden. Willy houdt zich op de hoogte van al het bevernieuws in Nederland, ook in ons rivierengebied. Zij kan ons dan ook vertellen hoe het hier met de bevers en eventuele schade door bevers gaat.

Meer informatie en aanmelden via de website.

De foto is gemaakt door Caroline Nagelsmit. 

Bevers van Caroline Nagelsmit 2