Lezing – Klimaatverandering voor dummies

Wanneer:
Datum: 20210329
Tijd: 19:00 - 20:30

Voor iedereen die ’t ‘weer’ niet begrijpt……

Je hoort dat het klimaat verandert. En inderdaad: het lijkt of het weer de laatste jaren anders is dan vroeger. We hebben minder winters waarin we kunnen schaatsen, heel warme dagen in het voorjaar en najaar, maar soms ook opvallend koude periodes. Regenbuien zijn steeds vaker hoosbuien en ook de stormen lijken krachtiger dan vroeger. Maar komt dat nu werkelijk door de klimaatverandering? En welke rol speelt de mens daarin? Het klimaat is toch altijd aan verandering onderhevig? Zo weten we dat er ijstijden zijn geweest en warmere periodes waarin er palmbomen op Groenland groeiden.

Rond klimaatverandering leven veel vragen en onzekerheden. Verschillende partijen claimen dat ze de waarheid in pacht hebben. De één zegt dat er niets aan de hand is en de ander voorspelt dat de mensheid binnen tien jaar is uitgestorven. Wat is hierin de waarheid? En hoe serieus moeten we klimaatverandering nu werkelijk nemen?

Op maandag 29 maart a.s. verzorgt Steven Hulst een online lezing over klimaatverandering. Hij vertelt wat de wetenschap zeker weet, maar ook waar de onzekerheden zitten. In begrijpelijke taal en met aansprekende voorbeelden neemt hij je mee in de wereld van klimaatverandering en de gevolgen die deze (kunnen) hebben voor jou en je eventuele kinderen en kleinkinderen.

Er is ‘plaats’ voor 250 deelnemers.

Over Steven Hulst

Steven heeft 20 jaar een internet marketing bureau gehad, is actief als bestuurslid van energiecoöperatie eCoBuren en verzorgt het energieloket van de gemeente Buren. Steven is geen klimaatwetenschapper, maar heeft zich uit interesse verdiept in klimaatwetenschap en hierover veel artikelen gelezen en lezingen gevolgd. In 2018 rondde hij de cursus Klimaatverandering aan de University of Queensland (Australië) af.

klimaatverandering-dummies-1920x800