Lezing door Land van Ons

Wanneer:
Datum: 20230531
Tijd: 19:45 - 21:30

Het Land van Ons is een mooi initiatief als je biodiversiteit en biologisch boeren belangrijk vindt. Wij wilden wel eens kennis maken en hebben bestuurslid Janneke Hoekstra uitgenodigd om hun verhaal met ons te delen. Ze komt bij ons langs in De Knop op 31 mei om 19.45 uur. Het aantal plekken is beperkt dus graag even aanmelden via het formulier hieronder.

Land van Ons is een coöperatie met allemaal mensen die meer biodiversiteit in het Nederlandse landschap willen zien en daar zelf het heft voor in eigen hand nemen. Met de inleg van alle deelnemers koopt de coöperatie landbouwgrond. Iedere deelnemer heeft evenveel invloed in de coöperatie. Of je nu voor €10.000 of voor €20 inlegt. Doordat je mede-eigenaar bent van een stuk grond dat voortaan natuurvriendelijk beheerd wordt, heb je direct invloed op het verbeteren van biodiversiteit.

Bij een coöperatie wordt het dagelijks werk normaal gesproken door werknemers, onder leiding van een directeur, gedaan. Bij Land van Ons werkt het anders. Zij hebben geen directeur, maar een bestuur dat de samenhang bewaakt en verantwoording aflegt aan alle deelnemers. Bijna al het werk gebeurt bij Land van Ons onbetaald. Dat is mogelijk omdat heel veel deelnemers bereid zijn hun tijd en talent in te zetten om ons doel te bereiken. Ondernemen pur sang!

 

Millingen Onkruidwieden (3) - Piet Levering (002)