Film : Seed, the untold story

Wanneer:
Datum: 20231212
Tijd: 20:00 - 21:35

Donkere avonden, de feestdagen op komst: het is weer tijd voor een gezamenlijke filmavond. Via het Food.Film.Fest. van Voedsel Anders Nederland zijn ons een aantal  films aangeboden. We hebben gekozen
voor de inspirerende film ‘Seed, the untold story’ van 94 minuten.

Maar weinig dingen zijn zo wonderbaarlijk en vitaal als zaden. Als kleine tijdcapsules bevatten ze de geschiedenis, het leven en de toekomst van een plant. In de afgelopen eeuw is 94% van de zaadsoorten echter verdwenen. Deze eens zo overvloedige diversiteit – het resultaat van duizenden jaren samenwerken van boer en natuur – is drastisch teruggebracht in de naam van industriële vooruitgang en bedrijfswinsten.

Seed: The Untold Story volgt gepassioneerde mensen die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren, boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: zaadjes.

Je kunt hier de Engelstalige trailer bekijken.
De film zelf wordt in het Nederlands ondertiteld.

Gezellig als je erbij bent! De film wordt je gratis aangeboden*, start om 20 uur in de filmzaal van De Pluk in Geldermalsen, inloop vanaf 19.30 uur. Drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening. Om overzicht te houden op het aantal geïnteresseerden is het belangrijk dat je je aanmeldt.

(*) leden Coöperatie Duurzaam West Betuwe, Betuwewind

Seed