Film & discussie avond ‘Planet of the humans’

Wanneer:
Datum: 20200630
Tijd: 19:15 -

Op dinsdag 30 juni organiseren we een gratis toegankelijke film- en discussieavond voor een klein publiek in de filmzaal van De Pluk. Vertoont wordt de controversiële film  ‘Planet of the humans’ die wereldwijd tot felle reacties heeft geleid.

Miljoenen mensen hebben deze film inmiddels bekeken en de kritiek erop is niet mis. Vooral  milieuactivisten zijn het oneens met de boodschap. Er zouden veel fouten in voorkomen en feiten zouden selectief worden weergeven. Wat is er aan de hand? De film heeft als boodschap dat hernieuwbare energie zoals windmolens ons niet gaan helpen om de aarde te redden en eigenlijk net zo schadelijk is als fossiele brandstoffen. Je vraagt je misschien af wat de reden is dat Coöperatie Duurzaam West Betuwe, die voorstander is van de inzet van hernieuwbare energie, deze film vertoont. Maar…. wij vinden het belangrijk dat de discussie gevoerd wordt en dat we met elkaar kritisch blijven kijken naar de mogelijkheden om met elkaar duurzamer te leven. Wat kunnen wij leren van deze film en hoe brengen we onze inzichten in de praktijk? Want voor alle duidelijkheid, dat er iets moet veranderen in hoe wij met de aarde omgaan, begint zo langzamerhand wel tot iedereen door te dringen.

Er is voor maximaal 26 deelnemers een plek in de filmzaal. Dus als je interesse hebt om mee te kijken en discussiëren, meld je dan aan door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl.

Je kan de docu via deze link ook zelf bekijken.

Misschien vind je het interessant om diverse meningen over deze docu te lezen en helpt deze informatie jou om je eigen mening te vormen:

Planet of the humans