Europa Toer West Betuwe – De kracht van lokaal

Wanneer:
Datum: 20240525
Tijd: 10:00 - 17:00

Zaterdag 25 mei is er Open Huis bij 6 lokale organisaties die in West Betuwe actief zijn voor klimaat, migratie en bestaanszekerheid.  Van 10-15 uur ben je van harte welkom bij Voedselbos Lingehout, Centrum voor Duurzaamheid De Knop, Coöperatie Duurzaam West Betuwe, Betuwewind, Integreren Doe je Samen, Stichting Help Elkaar en het Energieloket.

Deze dag is een mooie kans om te zien waar deze lokale organisaties zich voor inzetten en om met de vrijwilligers in gesprek te gaan Er zijn leuke Doe Activiteiten voor jong en oud, dus neem vooral je (klein)kinderen mee!


De kracht van Lokaal & Europa

GroenLinks-PvdA,  D66 en Christen Unie in West Betuwe namen het initiatief voor dit Open Huis. Deze politieke partijen willen, juist met het oog op de komende Europese Verkiezingen, de kracht van lokale organisaties laten zien  en daarmee een hoopvol geluid laten horen op het gebied van Klimaat, Migratie en Bestaanszekerheid. Leden van deze politieke partijen zullen bij alle deelnemende locaties aanwezig zijn om informatie te geven over de Europese Verkiezingen.


Programma

Bij Voedselbos Lingehout worden er om 11 en 14 uur rondleidingen georganiseerd, en natuur workshops voor kinderen. Daarnaast is de landwinkel open met onder meer dagverse oogst en planten. Bij het Centrum voor Duurzaamheid De Knop kun je in gesprek met een energiecoach, de kinderen kunnen een windmolen van karton kleuren en in elkaar plakken en Betuwewind is aanwezig om je meer te vertellen over alle projecten van het Duurzaamheidsfonds. Bij het Repair Café kunnen kinderen samen met de vrijwilligers hun kapotte speelgoed repareren en leren hoe ze een een lege batterij kunnen herkennen. Voor de liefhebbers: er is een mooie fietsroute beschikbaar om van de ene naar de andere locatie te fietsen.

Tot slot wordt, op initiatief van bovengenoemde partijen in samenwerking met Lingefilm, om 15.30 uur in de Pluk, de film Io Capitano vertoond. Een indrukwekkende film over twee tienerjongens die vanuit Senegal naar Europa reizen, op zoek naar een betere toekomst. Aanmelden voor de film kan via https://europatour.eventbrite.nl. Het aantal plaatsen in de zaal is beperkt, dus wie het eerst komt die het eerst maalt.

Voor het volledige programma van alle deelnemers op 25 mei bezoek je de website www.europatoerwestbetuwe.nl


Europese verkiezingen

Donderdag 6 juni zijn de Europese verkiezingen in Nederland. Belangrijke verkiezingen, zeker dit jaar, want de veiligheid van een sociaal en democratisch Europa vraagt om een gezamenlijke aanpak. De opkomst bij de Europese verkiezingen is meestal laag, voor veel kiezers is Europa ver weg en veel kiezers laten hun stem verloren gaan. Het is tijd voor een wake-up call en om aandacht te vragen voor het belang van de Europese verkiezingen. We hopen dat de Europa Toer in West Betuwe daar aan bijdraagt.

Vlag Europa