College Financiering Duurzaam Bouwen

Wanneer:
Datum: 20221122
Tijd: 20:00 - 21:30

Op dinsdagavond 22 november van 20 – 21.30 uur organiseren de regionale energiecoöperaties het online college ‘Financiering duurzaam bouwen, uitdagingen in de bancaire sector’.

Het college wordt verzorgd door Dirk Bugter, financieel specialist bij Triodos.

De stijgende prijzen van gas en elektriciteit maken pijnlijk duidelijk dat de gebouwde omgeving en het energiegebruik een transitie moeten doormaken. Dat betekent oponthoud in de bouw omdat deze teveel CO2 uitstoot, maar ondertussen is er een grote behoefte aan betaalbare woningen.

De hypotheekrente stijgt in korte tijd sterk als gevolg van macro economische omstandigheden. De financiële sector loopt, zoals de gehele wereld, risico’s als gevolg van biodiversiteitsverlies.
De financiële sector moet daarom verantwoordelijkheid nemen voor haar klantenportefeuilles en mag niemand daarbij achterlaten.

In dit college vertelt Dirk Bugter over de visie van de groenste banken van Nederland op hoe de financiële sector de consument en de energietransitie kan ondersteunen. Ook geeft hij inzicht in de (financiële) mogelijkheden die er op de markt zijn om de eigen woning te verduurzamen.

Dirk Bugter is al meer dan 25 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening en via Triodos bank betrokken bij de uitdagingen van de bancaire wereld.

biobased-bouwen-1800x1000