College ‘De zin en onzin van waterstof’

Wanneer:
Datum: 20210616
Tijd: 20:00 - 21:30

Op 16 juni organiseren we het gratis online college ‘De zin en onzin van waterstof’ *. Professor Machteld van den Broek en inwoner van Geldermalsen legt het ons uit in begrijpelijke taal.

Iedereen is op de hoogte van de klimaatdoelstellingen en de uitdaging waar we voor staan om onze CO 2 uitstoot drastisch te verminderen. Waterstof zien veel mensen als de oplossing. Het draagt bij aan de groene energietransitie en het zou zelfs door onze gasleidingen getransporteerd kunnen worden. Het klinkt als een ideaal scenario. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er zijn behoorlijk wat uitdagingen als het gaat om beschikbaarheid, opslag en veiligheid. Bovendien gaan er enorme investeringen mee gemoeid.

Op woensdag 16 juni van 20.00 – 21.30 uur verzorgt Machteld van den Broek een online lezing over de zin en onzin van waterstof. Voor iedereen die wil weten hoe het nu precies zit. Machteld is professor energiesystemen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar hart ligt bij het ondersteunen van de energietransitie en ze onderzoekt hoe verschillende energiebronnen het beste kunnen bijdragen aan deze energietransitie. Machteld was jarenlang bestuurslid bij Coöperatie Duurzaam West Betuwe en was de initiator van het Repair Café Geldermalsen.

Op een toegankelijke manier vertelt zij over de mogelijkheden van waterstof, nu en in de toekomst. Ze gaat in op vragen als: Hoe wordt waterstof geproduceerd, wat is het verschil tussen grijze, blauwe en groene waterstof, waar kun je het voor gebruiken en wat zijn de risico’s. Tijdens de avond is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Je kan je hieronder aanmelden voor de lezing.

 

 

 

Machteld van den Broek lowres