College ‘De kracht van windenergie’

Wanneer:
Datum: 20211206
Tijd: 20:00 - 21:00

Op 6 december om 20.00 uur organiseren we de online lezing ‘De kracht van windenergie ’. Gerlach Velthoven, directeur van Betuwewind en voorzitter van onze coöperatie, vertelt over het belang van windenergie voor onze huidige en toekomstige duurzame energiebehoefte.

Gerlach draait al heel wat jaren mee in de wereld van de duurzame energie en is groot voorstander van windenergie die lokaal en coöperatief wordt opgewekt. Windenergie is schoon, onuitputtelijk, we kunnen het zelf lokaal produceren én de CO2-uitstoot ligt 50 keer lager dan die van ‘grijze’ stroom.

Tijdens zijn college zal hij uitleggen hoe windenergie precies wordt opgewekt en waarom het zo belangrijk is voor onze toekomst. Wat zijn de getallen, de feiten en hoe past windenergie in de mix van andere duurzame energiebronnen? Windmolens worden niet altijd even warm onthaald, maar is dat terecht? Welke argumenten hebben voor- en tegenstanders en hoe gaan we daarmee om? Uiteindelijk moeten we alle zeilen bijzetten om met zoveel mensen op deze wereld samen te kunnen (over)leven. Genoeg stof dus om te bespreken en Gerlach beantwoordt graag alle vragen.

Je kunt je aanmelden voor het college door onderstaand formulier in te vullen. Je krijgt dan tijdig een link toegestuurd om deel te nemen op 6 december 20.00 uur.

Foto molens Windpark Deil - Hans Ponssen