Bezoek bijvriendelijke tuin

Wanneer:
Datum: 20220702
Tijd: 14:30 - 16:30

Wat een leuk uitje! Samen met De Fruitmotor organiseren we op 2 juli een weer een bijeenkomst over de ‘bijvriendelijke tuin’. De locatie is de prachtige Honddijker Theetuin in Culemborg.

Eigenaar Ada Wille is landschapsarchitect en ambassadeur biodiversiteit. Ze heeft op haar terrein een bijzondere tuin met verschillende biotopen aangelegd die allerlei insecten aantrekken. Ada vertelt graag meer over natuur en biodiversiteit en hoe je in je eigen tuin eenvoudige maatregelen kunt nemen die de biodiversiteit bevorderen. Hoe creëer je bijvoorbeeld een ‘doorlopend buffet’ voor bijen, hommels en vlinders? Hoe zorg je van de vroege lente tot late herfst voor bloeiende planten die voor hen aantrekkelijk zijn? En aan welke eisen moet een goed insectenhotel voldoen?

Ada bakt ook heerlijke taartjes 😉

De Fruitmotor, bekend van de Krenkelaar Appelcider en -sprankel, vertelt over hoe zij biodiversiteit in regio Rivierenland proberen te bevorderen, specifiek door het project ‘Gonzend Rivierenland’. Zo ondersteunt en stimuleert De Fruitmotor groene initiatieven van inwoners voor ‘bloemrijke’ en insectvriendelijke dorpskernen en woonwijken. Mogelijk schuiven ook enkele van deze initiatiefnemers bij deze bijeenkomst aan, zodat deze elkaar én de leden van Duurzaam West Betuwe kunnen inspireren en enthousiasmeren.

Praktische informatie

Deelname is gratis voor leden van de coöperaties De Fruitmotor en Duurzaam West Betuwe. Thee en taart bij de Honddijker Theetuin is voor eigen rekening. We sluiten af met een glas appelcider of -sprankel die wordt aangeboden door De Fruitmotor.

Opgeven kan door een e-mail te sturen aan gonzend@defruitmotor.nl, met daarin je naam, telefoonnummer, en met hoeveel personen je komt.

Datum:        zaterdag 2 juli 2022
Tijd:             14.30 – 16.30 uur

Adres:          Honddijker Theetuin, Honddijk 2 in Culemborg.

Meer informatie over de theetuin is te vinden op www.honddijkertheetuin.nl.
Kom je niet met de fiets maar met de auto, parkeer dan aan de Honddijk.

 

Honddijker Theetuin