MOOI 4,6 miljoen subsidie!

Coöperatie West Betuwe heeft zich samen met een groot aantal energiecoöperaties in Nederland sterk gemaakt voor een bedrag van 4,6 miljoen euro uit de MOOI-regeling. Dat staat voor Subsidie Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie. Daarnaast is er nog 3,2 miljoen extra door deelnemende coöperaties bij elkaar gebracht om het pilotproject Local4Local tot een succes te maken.

Local4Local? Wat?

Dit flinke bedrag is bestemd voor pilotproject Local4Local dat het lokaal opwekken en leveren van duurzame stroom tegen een eerlijk kostprijs+ tarief mogelijk wil maken. Voor iedereen. Ook voor inwoners die niet kunnen investeren in panelen of collectieve projecten.

"Wij zetten ons in voor een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die geloven in de kracht van eerlijke, duurzame en lokale energie. In de kracht van gezamenlijkheid, zeggenschap en oneindige bronnen zoals de wind en de zon."

Siward Zomer is directeur van Energie Samen Nederland, waarbij wij zijn aangesloten.
Hij heeft het initiatief genomen om de subsidie aan te vragen.

Hij  weet onze toekomstvisie goed te verwoorden in dit inspirerende interview.
Kijk het filmpje hier.

De zonnedaken: we hebben jou nodig

Als lokale coöperatie geven we al actief vorm aan deze beweging. Onder andere het realiseren van de collectieve zonnedaken. Met de zonnedaken nemen we het heft in eigen handen en dragen we bij aan een toekomstbestendige wereld. Omdat voor elkaar te krijgen, hebben we zoveel mogelijk leden nodig. Leden die alleen lid zijn - omdat er voldoende betrokken inwoners nodig zijn om subsidie aan te vragen - en leden die ook willen mee-investeren. Doe je mee? Lees er hier meer over.

Groot zonnedak 1
Alexander op het dak ESR
De Pluk lr

Nieuw Energiebedrijf

Naast Coöperatie Duurzaam West Betuwe zijn Betuwewind en nog 6 coöperaties uit Rivierenland bij dit pilotproject betrokken. Een volgende stap is o.a. dat we willen gaan samenwerken met een nieuw energiebedrijf. We vertellen je daar graag binnenkort meer over, zodat jij ook de knop kunt omzetten en lokale energie kunt afnemen tegen een eerlijke prijs. Op 12 juni geeft Gerlach Velthoven tijdens onze ALV een presentatie over het project. Je kunt je hier aanmelden.

beeld-local4local