Workshop CV Ketel eruit! Wat nu?

Eén ding is zeker, in 2050 kun je geen aardgas meer gebruiken. En dat betekent nogal wat: Hoe verwarm jij jouw huis? Hoe kom je aan warm water? Je doet er goed aan om je er op voor te bereiden. En wellicht wil je dat nu al doen omdat jouw CV-ketel of je gasfornuis bijna aan vervanging toe is. Schaf je een nieuwe aan? Of bereid je je nu al voor op een gasloze woning?

Stefan van Tongeren is projectleider van Het Nieuwe Wonen Rivierenland. ”We komen het zo vaak tegen: Huiseigenaren weten wel dat we naar gasloos gaan, maar velen weten niet echt waar ze moeten beginnen. Met als gevolg dat ze helemaal niets doen, terwijl er zich een natuurlijk moment aandient om het juist wel te doen. Of zelfs, dat ze juist verkeerde maatregelen nemen. Zonde! Het belangrijkste is dat je in kaart hebt van wat er moet gebeuren. En wanneer je dan aan de slag gaat, is een tweede!”

Het Nieuwe Wonen Rivierenland organiseert daarom regelmatig een informatieavond over gasloos wonen, waardoor je meer inzicht krijgt in de stappen die je kunt nemen richting gasloos wonen.

Dit kun je verwachten

  • Praktijkvoorbeelden: Hoe ziet gasloos wonen er uit? Waar kun je tegenaan lopen?
  • Hoe renoveer je bestaande oude en nieuwere huizen?
  • Welke gasloze verwarmingssystemen zijn er?
  • Wat betekent het eigenlijk voor jouw huis als je dit soort maatregelen gaat uitvoeren?
  • Er is ruimte individuele vragen.

Aanmelden voor een volgende bijeenkomst kan via marisca@11duurzaam.nl 

Gasloos wonen