Warmetruiendag 2023

Wanneer:
Datum: 20230210
Tijd: 01:00 - 23:00

Verwarm jezelf, niet de wereld!

Op vrijdag 10 februari is het weer zover: de landelijke Warmetruiendag! Doe je mee? Veel mensen hebben de afgelopen maanden vast al flink geoefend met die hoge energieprijzen. Dus de verwarming lager zetten, is vast een eitje.

80% energiebesparing: mogelijk en nodig

Met z’n allen minder energie verbruiken is ook hard nodig, want om de klimaatdoelstellingen te behalen moeten we ruim 80% op energie besparen. Dat kunnen we vooral realiseren door te isoleren, isoleren en isoleren (onszelf, onze huizen en gebouwen), maar ook ons energieverbruik voor vervoer en eten kan flink omlaag.

Op 10 februari zijn er weer honderden acties in het hele land. Met solidariteits- en ‘fix’acties voor mensen in isolatiearmoede, met repaircafé’s om kapotte spullen te repareren – het winnen en verwerken van grondstoffen is verantwoordelijk voor
de helft van de CO² uitstoot – tot energiebesparing met de thermostaat: elke actie bespaart energie en elke graad omlaag spaart 6% energie én 6% CO2.
Deelnemers kunnen gezamenlijk op 1 dag met 1 graad lager het jaarverbruik van
3 Waddeneilanden besparen.

Hoe doe je mee?

*  Meld je aan bij www.warmetruiendag.nl
*  Trek een dikke trui aan en zet je verwarming een graad lager en
bespaar 6% energie én 6% CO²  per graad.
*  Kijk voor meer tips op de site van www.warmetruiendag.nl
*  Voor vragen over het verduurzamen van jouw huis neem je gratis contact op met
Energieloket West Betuwe. Je vindt hier heel veel informatie en inspiratie.
Doe bijvoorbeeld mee met hun challenge ‘dicht je kieren’:
Challenge: dicht je kieren! | Energieloket Rivierenland

Extra leuk, win een appeltaart!

Lokaal vragen we ook op een ludieke manier aandacht voor energie besparen. Maak op vrijdag 10 februari een foto van jezelf in een dikke trui en deel deze op de fb pagina van onze coöperatie: Duurzaam West Betuwe | Facebook en maak kans op een appeltaart.

Heb je geen facebook, dan kun je de foto ook mailen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Dan zorgen wij ervoor dat de foto op facebook komt te staan. 

 

Marisca warmte truiendag