College ‘Congestie op het elektriciteitsnetwerk’

Wanneer:
Datum: 20220921
Tijd: 20:00 - 21:30

Op woensdag 21 september van 20.00 – 21.30 uur organiseren we het gratis online college ‘Congestie op het elektriciteitsnetwerk, kan ons elektriciteitsnetwerk het nog wel aan?’. Het college wordt verzorgd door Gerlach Velthoven, directeur bij Betuwewind.

Nederland heeft een van de betrouwbaarste elektriciteitsnetten van de wereld, maar ook ons netwerk lijkt de snelle ontwikkelingen die nu plaatsvinden niet aan te kunnen. De problemen op het net zijn het gevolg van de groeiende economie, de digitalisering van de samenleving, het in recordtempo bouwen van huizen en het verduurzamen van de energievoorziening. Deze ontwikkelingen zorgen voor een explosieve vraag naar elektriciteit waardoor het letterlijk knelt op het elektriciteitsnet. We noemen dit netwerkcongestie.

Wat betekent dat nu voor jou als consument? Is netwerkcongestie iets waar je rekening mee moet houden als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen of een elektrische auto?

Tijdens dit college komt ook het grotere plaatje aan bod: wat betekent netcongestie voor bedrijven en voor onze energievoorziening als geheel? Wat kunnen we op de langere termijn verwachten en hoe kunnen we ons daar samen regionaal op voorbereiden?

Gerlach Velthoven is als geen ander in onze gemeente betrokken bij dit onderwerp. Hij durft te beweren dat congestie op het net eigenlijk helemaal niet bestaat en dat je je (als consument) geen zorgen hoeft te maken. Wat netwerkcongestie precies is en welke oplossingen er zijn, legt Gerlach je graag uit tijdens het online college om 20.00 uur. Er is dan ook ruimte om jouw vragen te stellen.

Je kunt je aanmelden via het formulier hieronder.

Netcongestie