Bloemrijke(n) avond in Culemborg

Wanneer:
Datum: 20221121
Tijd: 19:00 -

Op maandagavond 21 november is er in Culemborg een Bloemrijken bijeenkomst. In dit project werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland aan (meer) bloemrijke stukken op openbaar toegankelijke plaatsen. Goed voor wilde bijen en andere insecten, mooi om te zien en leuk om samen mee bezig te zijn!

Inspiratie, kennis en informatie
Ben je betrokken bij een dergelijk initiatief in één van de gemeenten van Regio Rivierenland? Wil je inspiratie opdoen, gelijkgestemden ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen? Je bent van harte welkom! Ook als je alleen belangstelling hebt en (nog) niet betrokken bent bij een ‘bloemrijk’ initiatief.

Samenwerking met Bibliotheek Rivierenland
De bibliotheek in Culemborg stelt de ruimte voor de bijeenkomst beschikbaar. Deze is gevestigd in het Elisabeth Weeshuis. Bibliotheek Rivierenland organiseert diverse activiteiten in het kader van duurzaamheid. Bloemrijken past daarbij!

Wat gaan we doen
We blikken terug op activiteiten die dit najaar in de ‘Bloemrijken’ zijn opgepakt en op de werkbladen die door De Fruitmotor zijn samengesteld. Dit zijn documenten met korte en praktische informatie. Bijvoorbeeld: wat is biodiversiteit; hoe zaai je bloemenmengsels en waar vind je financiering? We bespreken wat je in de wintertijd in je Bloemrijk kan doen en vertellen je alles over de zogenaamde ‘bloeiboog’. Gastspreker is Kars Veling, ecoloog en persvoorlichter bij de Vlinderstichting en actief bij Natuur- en Vogelwacht Culemborg.

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis, de inloop is vanaf 19:00 uur en je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar gonzend@defruitmotor.nl. Vermeld bij je aanmelding s.v.p. uit welke gemeente of woonkern je komt.

Extra ondersteuning
Initiatieven uit de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Tiel en Buren kunnen in dit project Bloemrijken extra ondersteuning krijgen in de vorm van advies en/of een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld plantgoed. Meer weten? Kijk op www.gonzend.nl en kom vooral langs op 21 november! Je kunt ook (alvast) een vraag stellen per e-mail.

Bloemrijken is onderdeel van het programma Gonzend Rivierenland en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal FruitDelta Rivierenland, Provincie Gelderland en Duurzaamheidsfonds Betuwewind.

Tiel, 29 september 2022
Informatiebijeenkomst over Bloemrijken: samen voor een gonzend Rivierenland in de Vlindertuin en Zinder. Een bijeenkomst van De Fruitmotor om informatie uit te wisselen over het project Bloemrijken en Gonzend Rivierenland. Samen nadenken over hoe we onze leefomgeving nòg groener en diverser kunnen maken door middel van zogenaamde "Bloemrijken".
Foto Jan Bouwhuis.