Betuwestroom

Logo Betuwestroom

Betuwestroom is groene stroom uit lokale bron!

Lokale Betuwestroom wordt geleverd door Greenchoice. Zij bieden ook CO2 gecompenseerd gas aan.

Het doel is om opwek en gebruik -gelijktijdig- in de regio op elkaar af te stemmen. Zo houden we ook in de toekomst het energiesysteem betrouwbaar en betaalbaar. Betuwestroom wordt opgewekt door diverse zon en windprojecten zoals bij voorbeeld door de windmolens van Betuwewind.


Kan ik overstappen naar Betuwestroom?

Op dit moment is overstappen naar Betuwestroom helaas niet mogelijk. Wij werken er samen met Greenchoice aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Heb je interesse? Stuur ons dan een bericht op info@betuwestroom.nl en we houden je op de hoogte zodra overstappen weer mogelijk is.

Heb je een contract bij Greenchoice en neem je Betuwestroom af? Dan is er de mogelijkheid om een deel van jouw hoge stroomrekening terug te krijgen. Lees hieronder verder.


Betuwewind beschermt haar afnemers tegen hoge stroomprijzen
en compenseert te hoge rekening

De energieprijzen rijzen al enige tijd de pan uit en het ziet er naar uit dat het voorlopig ook zo blijft. Betuwewind wil haar afnemers daar tegen beschermen.


Hoe werkt dat?

De windmolens van Betuwewind in West Betuwe leveren Betuwestroom aan Greenchoice. Consumenten die dat willen, kopen de stroom via Greenchoice. Betuwewind vindt dat die stroom maximaal € 0,15 per kWh mag kosten en geeft het teveel betaalde bedrag terug aan de afnemers in West Betuwe.

Dus, als je de jaarafrekening van Greenchoice krijgt en daarop wordt Betuwestroom afgerekend tegen een kale stroomprijs van meer dan € 0,15 dan betaalt Betuwewind het verschil terug.


Om welke stroom gaat het?

Het gaat om de kale stroomprijs zonder heffingen zoals BTW en energiebelasting. Bij een dubbele meter gaat het om het gemiddelde van het normaaltarief en het daltarief. En er is een maximum van 10.000 kWh per jaar.


Voor wie is het?

Voor iedereen (consumenten en bedrijven) die Betuwestroom afneemt op een kleinverbruikaansluiting (tot en met 3x80A) in de gemeente West Betuwe en die lid is of wil worden van Betuwewind.


Hoe regel je het?

Je stuurt de digitale jaarafrekening van Greenchoice inclusief de email van Greenchoice waaruit blijkt dat je Betuwestroom afneemt en je banknummer naar info@betuwewind.nl. Na controle ontvang je van ons een bevestiging. Als je nog geen lid bent, kun je dat op dat moment worden (eenmalige inleg is € 50 en die ontvang je na 5 jaar terug). Als de aanmelding van lidmaatschap is ontvangen, of je bent al lid, wordt het geld aan je overgemaakt.

Nieuws

Opvang regenwater nu eigen verantwoordelijkheid

Ga je bouwen of verbouwen? Houd er dan rekening mee dat je regenwater dat op daken, stoepjes en inritten valt…

Lees verder →

Repair Café tip van mevrouw De Liefde

Iedereen die het jaar opgeruimd wil beginnen, kan langskomen bij de handige vrijwilligers. Het is inmiddels wel bekend dat zij…

Lees verder →

Webinar ‘Ventileren’

Om je woning energiezuinig te laten zijn, is het belangrijk om te isoleren én te ventileren. Het klinkt een beetje…

Lees verder →