Lezing Klimaatverandering voor Dummies

Wanneer:
Datum: 29/03/2021
Tijd: 19:30 - 21:00

Je hoort dat het klimaat verandert. En inderdaad: het lijkt of het weer de laatste jaren anders is dan vroeger. We hebben minder winters waarin we kunnen schaatsen, heel warme dagen in het voorjaar en najaar, maar soms ook opvallend koude periodes. Regenbuien zijn steeds vaker hoosbuien en ook de stormen lijken krachtiger dan vroeger. Maar komt dat nu werkelijk door de klimaatverandering? En welke rol speelt de mens daarin? Het klimaat is toch altijd aan verandering onderhevig? Zo weten we dat er ijstijden zijn geweest en warmere periodes waarin er palmbomen op Groenland groeiden.

Rond klimaatverandering leven veel vragen en onzekerheden. Verschillende partijen claimen dat ze de waarheid in pacht hebben. De één zegt dat er niets aan de hand is en de ander voorspelt dat de mensheid binnen tien jaar is uitgestorven. Wat is hierin de waarheid? En hoe serieus moeten we klimaatverandering nu werkelijk nemen?

Op maandag 26 oktober a.s. verzorgt Steven Hulst een lezing over klimaatverandering. Hij vertelt wat de wetenschap zeker weet, maar ook waar de onzekerheden zitten. In begrijpelijke taal en met aansprekende voorbeelden neemt hij je mee in de wereld van klimaatverandering en de gevolgen die deze (kunnen) hebben voor jou en je eventuele kinderen en kleinkinderen.

Over Steven
Steven heeft 20 jaar een internet marketingbureau gehad en is sinds begin 2020 in verschillende rollen actief voor de energietransitie in de gemeente Buren. Steven is geen klimaatwetenschapper, maar heeft zich uit interesse verdiept in klimaatwetenschap en hierover veel artikelen gelezen en lezingen gevolgd. In 2018 rondde hij de cursus Klimaatverandering aan de University of Queensland (Australië) af.

Praktische informatie
Datum:         maandagavond 29 maart
Tijd:              19.30 uur
Locatie:        afhankelijk van aantal aanmeldingen en mogelijkheden fysiek of online in de gemeente West Betuwe

Aanmelden 

Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Ook in verband met de regels rondom Corona.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl o.v.v. naam, woonplaats en aantal personen.

Klimaatverandering